SCM Politehnica rămâne în cursa pentru semifinalele Ligii Zimbrilor. Handbaliștii alb-violeți au...

SCM Politehnica rămâne în cursa pentru semifinalele Ligii Zimbrilor. Handbaliștii alb-violeți au egalat Potaissa Turda la general FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Meciul 2 cu Potaissa Turda din sferturile campionatului nu putea fi unul liniștit după un sezon cu de toate pentru SCM Politehnica. Bănățenii s-au impus pe teren propriu, scor 30-29 (15-13), în fața ardelenilor, câștigători la o diferență mare în prima partidă.

Timișorenii au avut de suferit la început, într-o sală prea puțin populată. Au fost conduși cu trei goluri după 11 minute și s-au simțit din nou frustrați de unele decizii ale arbitrilor. În special prin antrenorul Pero Milosevic. Acesta luase ”foc” prima dată la 2-4 după un gol anulat ușor la Fenici. În minutul 19 balanța s-a schimbat. Santeiu și Lasica au făcut 10-9. Pe final de repriză Poli a avut 15-12 după un gol marcat în patru contra cinci pe teren. Astăzi, portarii Politehnicii și-au adus de asemenea un aport important la succes. În primul rând Daskaloski, intrat pe parcurs, dar și Savic, cu intervenții-cheie, au oferit oportunitatea lui Poli să ”meargă” și la +4. Turda a fost însă în continuare periculoasă, cu sau fără aportul oficialilor de joc – așa cum contestă gazdele. Mai întâi la jumătatea reprizei a fost 23-21, apoi 27-25 după o pasă greșită a lui Savic. În minutul 57 s-a derulat un nou episod la banca gazdelor, Pero Milosevic văzând roșu acum, aparent pentru proteste sau o fi fost pentru ”întreaga activitate”. Căci muntenegreanul a reacționat și azi de multe ori peste măsură. Pe final alb-violeții au încheiat, în sfârșit, fără emoții. Deși a fost doar un gol diferență la capăt, practic, reușita lui Vuk Milosevic pentru 30-27, când mai era un minut din meci, a lămurit lucrurile.

Cel mai bun marcator al oaspeților a fost decarul Zacaciurin, cu opt reușite. Cel care a înscris ultima reușită a partidei, de la (încă) un 7 metri când nu mai era pe tabelă nicio secundă de joc.

SCM Politehnica (marcatori): V. Milosevic 6 goluri, Lasica 4, Marjanovic 10 (7 din 7 metri), Lazarov 3, Fenici 4, Santeiu 3.

Săgeți de la Pero Milosevic

Tehnicianul lui Poli ar putea fi suspendat la jocul 3, dar Comisia de Disciplină va da verdictul. Pero Milosevic nu a ezitat să vorbească despre șansele mai mari ale echipei oaspete la Turda, dacă arbitrajul ar fi unul corect. ”E play-off-ul, la fel ca anul trecut cu Steaua am pierdut primul joc afară, am jucat cu echipa care nu a pierdut în Challenge Cup, câștigase acasă cu Dinamo. E o echipă bună. Acum e 1-1 și mai trebuie să jucăm un meci în Turda. Echipă care joacă mai bine acasă. Normal ei sunt favoriți. Păiuș va reveni… Noi vrem să ne facem jocul. A fost o partidă foarte tensionată, aici nu am pierdut decât câteva meciuri. Portarii noștri au fost foarte buni”, a declarat Pero Milosevic.

”La fel cum în prima parte nu am spus nimic, a fost o reacție a băncii.


Toate băncile au aceste reacții, dar mie mi s-a acordat cartonaș roșu”, a mai precizat tehnicianul cu referire la eliminarea sa. De precizat însă că în prima repriză, la început, antrenorul a avut o reacție virulentă, intrând inclusiv pe teren în timpul atacului Turdei. ”Să nu ne lăsăm călcați de arbitri, de tot ce s-a întâmplat la Turda în ultimii ani”, a conchis și Ilie Vaidaisigan.

Timișoreanul Horațiu Gal, ”principalul” Potaissei a făcut de la început trimiteri la reacțiile lui Milosevic. ”Mă așteptam să fie o partidă strânsă. Ca Timișoara să încerce să ducă duelul în decisiv. Atmosfera a fost un pic cam tensionată. Și în sală, cu totul. Până la urmă e un sport. De ce să facem circ fără rost? Toate chestiile astea se răsfrâng asupra ambelor echipe. Am ratat pe final. Nu a fost să fie. Sper să nu fie accidentat niciun băiat. Joi să fim pregătiți pentru jocul decisiv. Am avut un an în care am terminat pe 2. Suntem și în cupele europene și în F4 Cupei, dar vom vedea joi. Nu știu dacă va conta (n.r. posibila absență a antrenorului lui Poli”, să-l întrebați pe Pero Milosevic”, a spus Horațiu Gal.

Partida decisivă, a treia, va avea loc tot în micuța sală din Turda, joi, 13 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.