Se adună gunoaiele în orașul rămas fără contract de salubrizare. Vezi cum...

Se adună gunoaiele în orașul rămas fără contract de salubrizare. Vezi cum vor protesta cetățenii și ce firmă cu „pedigree” liberal a chemat primarul în ajutor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1371347166">

La sfârșitul lunii martie, contractul pe care primăria Aradului îl avea cu firma “Polaris”, societate care se ocupa de salubrizarea străzilor orașului, a expirat și, de cîteva zile, gunoaiele debordează din coșurile de gunoi stradale și tomberoanele aflate chiar în centrul orașului, iar străzile sunt nemăturate și pline de praf. Trecătorii au ajuns să se împiedice la tot pasul de mizeria care a pus stăpânire pe oraș, iar aerul a devenit irespirabil.

Municipalitatea nu s-a îngrijit din timp să parcurgă procedurile necesare pentru încheierea unui nou contract, organizarea licitației a fost amânată, data la care contractul aflat în vigoare a expirat, iar firma câștigătoare a licitației pentru acest serviciu va fi cunoscută abia pe 18 aprilie.

Arădenii s-au revoltat și au hotărât să se întâlnească în această seară în fața teatrului, pentru a demara o amplă curățenie generală a orașului. Prin acțiunea declanșată pe Facebook, ei i-au îndemnat pe arădeni să adopte fiecare câte un coș de gunoi și au anunțat că toată mizeria pe care o vor aduna va fi stocată în fața primăriei, lângă iepurii supranumiți de arădeni „Fălcoi”, pe care municipalitatea i-a găsit cum nu se poate mai potriviți pentru a „decora” piațeta din fața palatului administrativ în așteptarea sărbătorilor pascale dar care arată ca niște sperietori, așa încât trecătorii, mai ales cei însoțiți de copii au ajuns să evite zona, pentru a nu provoca traume micuților.

În „întâmpinarea” protestului, primarul Falcă a chemat în ajutor firma timișoreană Rogera Prest Com SRL, o firmă de casă a PNL Timiș care aparține fostului lider al tineretului liberal timișorean Răzvan Anheliuc și cea care „toaletează” copacii din unele zone ale Aradului ciuntindu-i. Angajații firmei au purces la golirea coșurilor de gunoi, gratis se pare, lucru greu de crezut, știut fiind că firma este abonată la contracte pe bani publici și în Timișoara și e destul de improbabil să fie dispusă să muncească fără să i se fi promis vreo recompensă. De altfel, contactată de specialarad.ro, o reprezentată a firmei a negat că angajații Rogera ar fi golit coșurile de gunoi din centrul Aradului, chiar dacă există imagini care dovedesc acest lucru.

Surse foto: specialarad.ro, livearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.