Sute de locuri în tabere gratuite, la mare sau la munte, pentru...

Sute de locuri în tabere gratuite, la mare sau la munte, pentru studenții care învață bine din universitățile din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

litoralul romanesc

Studenții care învață bine din cele patru universități de stat din Timișoara, precum și cei care provin din familii sărace, sunt trimiși, și în acest an, în tabere gratuite finanțate de către stat.

Ministerul Tineretului și Sportului anunță că au fost alocate, pentru 2017, 6.000 de locuri, la nivel național, în cadrul programului național „Tabere Studențești”. 471 dintre aceste locuri au fost alocate pentru studenții din Timișoara. Și anume, de la Universitatea Politehnica sunt trimiși în tabere gratuite 188 de studenți, de la Universitatea de Agronomie – 63, de la Universitatea de Vest – 164, iar de la Universitatea de Medicină – 56.

Pot beneficia de locuri de tabără gratuite, la mare sau la munte, studenții de la buget de la ciclurile de licență și master.


Locurile de tabără se acordă în funcție de două categorii de criterii: situația socio-economică a studenților sau rezultatele academice ale studenților și implicarea în activități extracurriculare.

„Pentru a beneficia de un loc în tabără poate aplica orice student înmatriculat la forma de învățământ cu frecvență, pe loc finanțat de la bugetul de stat, la ciclul de licență sau de master, ce este integralist și are vârsta sub 35 de ani. În cazul studenților care aplică pentru un loc de tabără acordat pe criterii sociale, criteriul de integralitate nu se aplică”, transmite Liga AC din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. În cadrul acestei instituții de învățământ superior, studenții înscriși pot depune cereri de înscriere până în data de 22 mai, la sediul Ligii AC.

Taberele studențești se vor desfășura în perioada 16 iulie – 30 august.

Mai multe informații despre taberele studențești sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.