Campionii au trecut testul ”olimpic”: Timișoara Saracens a învins-o fără probleme pe...

Campionii au trecut testul ”olimpic”: Timișoara Saracens a învins-o fără probleme pe CSM București. Cum arată lupta pentru șefia SuperLigii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: super-liga.ro

Gruparea fanion de rugby a Banatului s-a impus într-un duel important din campionat. Revenită la jocurile din SuperLigă, Timișoara Saracens s-a revanșat în fața celor de la CSM Olimpia București, scor 45-17 (26-10), singura trupă care câștigase în campionat cu elevii lui Grainger Heikell. Oaspeții au avut în componență o serie de jucători care au făcut parte din puternicul lot al deținătoarei titlului.

CSM-ul a fost o provocare aparte pentru bănățeni. După succesul din Georgia, echipa de pe Bega dădea piept cu gruparea care s-a întărit chiar de la ea cu patru nume.


Doi dintre aceștia, Paula Kinikinilau și Vali Calafeteanu au fost chiar titulari. Cel din urmă a și deschis scorul dintr-o penalitate pe ”Dan Păltinișanu”, dar partida era în mare parte rezolvată până la pauză de către gazde, în ciuda reușitei frumoase a lui Faasen. La eseuri a fost în total 7-2 pentru Timișoara Saracens. Cu Căpățînă, Drenceanu și nou sosiții Seniloli și Stewart pe lista marcatorilor în prima repriză. Penultimul a deschis seria și în partea secundă, completat de Umaga și Pretorius. Același Daniel Faasen a redus din diferență pentru CSM.

Un aspect inedit al jocului de azi a fost schimbarea arbitrului de centru în timpul desfășurării partidei. Celebrul Vlad Iordăchescu i-a cedat locul rezervei Gîrbău din cauza unei accidentări.

În urma acestui succes Saracens SCM UVT urcă pe locul 2 în SuperLigă, la zece puncte în spatele liderului Steaua (39 puncte), dar și cu două meciuri în minus. Știința Baia Mare (26 puncte) ocupă locul 3 tot după șapte meciuri disputate.

Timișoara Saracens RCM: Aholelei, Căpățînă, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Doyle, Lazăr, Stewart, Seniloli, Umaga, Tangimana, Sefanaia, Vl. Popa, Zaharia, S. Hunt. Au mai intrat: Morrison, Simionescu, Rădoi, Mariș, Halalilo, Pretorius, Mureșan și Gorcioaia. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.