DEZILUZIE Timișoara Saracens irosește avantajul din tur și e ELIMINATĂ de Krasny...

DEZILUZIE Timișoara Saracens irosește avantajul din tur și e ELIMINATĂ de Krasny Yar. Bănățenii au încasat trei eseuri acasă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, eliminată. Foto: Gabriel Brezeanu

Campioana României a dezamăgit astăzi în returul cu rușii de la Krasny Yar Krasnoyarsk. Oaspeții s-au impus cu 27-18 pe terenul lui Timișoara Saracens după ce în tur au cedat la cinci puncte diferență fără să înscrie vreun eseu. Bănățenii spun astfel adio calificării în grupele Challenge Cup pentru ediția 2017-18.

Motoarele au pătruns din nou pe ”Dan Păltinișanu” înaintea unui meci capital pentru campioană. Timișoara Saracens a început bine returul cu Krasny Yar, pe tabelă. După zece minute Conache deschidea scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. Ce a urmat însă a fost puțin sub așteptări. După o penalitate ratată de același Conache, dintr-o poziție mai grea, oaspeții au profitat de o eroare a timișorenilor. Și, după câteva minute de forțare la câțiva metri de terenul de țintă, rușii reușesc să spargă gheața prin Pruidze. Malaguradze, transformeurul lui Krasny Yar din tur își face treaba și în minutul 24 diferența totală scade la patru puncte în favoarea Saracens. Mai mult, rușii reușesc să răstoarne scorul general în minutul 37, când Pruidze marchează din nou și cu contribuția lui Malaguradze scorul ajunge la 14-3. Pe finalul reprizei bănățenii forțează și beneficiază de două eliminări. Fukofuka și apoi realizatorul Pruidze au primit galben. Pentru ca, în cele din urmă, Simionescu să culce balonul în premieră azi pentru Timișoara Saracens.

Jocul s-a reluat de la 14-8 pentru Krasny Yar, scor de calificare pentru vizitatori. Aceștia au rămas cu un pas în fața elevilor lui Grainger Heikell prin penalitățile din fața buturilor. Malaguradze (47 și 58) a făcut uitată lovitura de pedeapsă marcată de Conache (54). După o oră de joc situația se înrăutățește. Galinovsky însrcrie un nou eseu și Malaguradze ”cască” prăpastia la 16 puncte: 27-11 pentru oaspeți. Cu zece minute înainte de final Fercu reaprinde speranța, un eseu în urma căruia Conache își apropie echipa la nouă puncte, respectiv patru de egalitate în cele două manșe. Pe final însă rușii au rezistat fără mari probleme și ei sunt cei care merg mai departe.

Timișorenii au cedat cu 27-18 (39-35 la general) și spun prematur adio competiției europene în acest sezon. Pentru Saracens SCM a mai rămas ca obiectiv apărarea titlului intern.

UPDATE ”Se pare că nu am luat deciziile pe care trebuia să le luăm. Ne-a costat calificarea. Vom sta acasă și ne vom uita la televizor. Vom avea timp un an de zile. Ne vom uita pe video să vedem cine a greșit. E o problemă de atitudine. Acum la cald sunt supărat, asta e situația. Noi am plecat în mintea noastră de la 0-0. Nu știu ce s-a întâmplat pe parcurs. Ne gândim la acest meci. Vom vedea apoi ce facem în privința campionatului”, a declarat după meci Valentin Popârlan, căpitanul timișorenilor.

Timișoara Saracens: Fercu, Conache, Sefanaia, Fl. Popa, Manumua, Umaga, Seniloli, Aholelei, Căpățână, Pungea, Popârlan (cpt.), Drenceanu, Doyle, V. Rus, Stewart. Au mai intrat: Mariș, Simionescu, Mariș, Rădoi, Mureșan. Antrenor: Grainger Heikell.

Krasny Yar Krasnoyarsk: Artemyev, Keller, Pruidze, Malaguradze, Galinovskiy, Apikotoa, Riabov, Fukofuka, Tsnobiladze, Tsiklauri, Arkhip, Garbuzov, Gresev, Gotovtsev, Prepelitse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.