Trafic feroviar reluat la o săptămână după teribilul accident de tren în...

Trafic feroviar reluat la o săptămână după teribilul accident de tren în care au murit doi oameni

0
DISTRIBUIȚI

De vineri, traficul feroviar a fost deschis pe magistrala Simeria – Petroşani, între staţiile Băniţa şi Merişor, iar trenurile vor circula pe Dubla 1. „Traficul este deschis inclusiv transportului feroviar cu tracţiune electrică. Pentru Dubla 2, lucrările se vor finaliza în cel mai scurt timp”, a informat Prefectura Hunedoara.

Circulația a fost oprită în totalitate după un grav accident care a avut loc weekend-ul trecut.

Trenurile vor circula pe acest interval cu restricţie de viteză de 30 km/h, a informat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie între staţiile Băniţa şi Merişor prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor răsturnate, refacerea în totalitate a liniei de cale ferată, a liniei de contact şi a suprastructurii podului.


În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II.

„În toată această perioadă, peste 100 de feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24 de ore din 24 de ore, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto între staţiile Petroşani – Pui. Utilaje cu care s-a intervenit au fost trei trenuri de intervenţie cu macara de 250 tf şi 125 tf, trei drezine pantograph, două utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar, două utilaje de tip buldo-excavator şi utilaje de mică mecanizare.
Locomotiva deraiată a fost ridicată (CFR Infrastructură)

Circulaţia feroviară pe secţia CF Petroşani şi Simeria a fost închisă, sâmbătă 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă între staţiile Băniţa şi Merişor. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/AGIFER, a informat CFR SA.

Sursa foto: zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.