Unde-s rockerii timişoreni? Spectacol de nota 10 cu patru trupe internaţionale şi...

Unde-s rockerii timişoreni? Spectacol de nota 10 cu patru trupe internaţionale şi public „răruţ”, la Timişoara FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1992823888">
Patru trupe internaţionale de rock au susţinut un concert extraordinar la Timişoara

Luni seara, clubul Daos din Timişoara a fost gazda unui concert de nota zece pentru amatorii de rock, în cadrul unui eveniment care a adus pe scenă formaţiile SpeedClaw (Croaţia), Sunless Sky (S.U.A.), Pokerface (Rusia) şi Frantic Amber (Suedia).

Seara a fost deschisă de recitalul formaţiei SpeedClaw din Croaţia. Cei patru muzicieni care provin din oraşul Rijeka au repurtat succes în rândul rockerilor „old school“ cu un sound care le-a amintit multora din cei prezenţi de vremurile de început ale celor de la Metallica şi au prezentat câteva piese extrase din cele două E.P.-uri ale trupei, „Iron speed” şi „Beast in the mist”. Recitalul lor a fost primit cu aplauze la scenă deschisă la faţa locului, iar evenimentul a continuat cu porţia de „power metal“ oferită de americanii care alcătuiesc trupa Sunless Sky. Cei patru băieţi din Cleveland (Ohio) au „încălzit“ atmosfera cu riff-uri a la Judas Priest şi au cântat melodii incluse pe noul lor material discografic „Doppelgänger“, apărut zilele trecute la Pure Steel Records.

Penultima trupă a serii le-a oferit celor prezenţi o surpriză apreciată aşa cum se cuvine, căci trupa rusească Pokerface a navigat cât se poate de abil între trash – metal şi death – metal. Solista Lady Owl a interacţionat cât se poate de bine cu publicul din faţa scenei iar piesele lor create după sound-ul unor trupe ca Sepultura, Sodom, Kreator sau Slayer au „prins“ bine de tot. Trupa care a lansat recent cel de-al treilea material discografic „Game on“, a avut un show de zile mari şi s-a ales cu aplauze sincere din partea publicului. Finalul serii a aparţinut formaţiei suedeze Frantic Amber. O „echipă“ multinaţională, căci din componenţa trupei fac parte oameni din Suedia, Danemarca, Japonia şi Columbia. Trupa a dat o notă aparte serii cu un sound inspirat din trupe ca  Dark Tranquillity, Netherbird, Gormathon sau Hysterica, iar energia degajată de cele patru reprezentante ale sexului feminin (însoţite pe scenă şi de un tobar…masculin) a fost una molipsitoare.

Din păcate, numărul spectatorilor prezenţi la faţa locului a fost din nou sub aşteptări, această constatare nemaireprezentând deloc o „noutate“ pentru scena rock timişoreană. Chiar dacă biletul de intrare a fost 25 lei (6,1 lei per trupă!) şi concertul a fost mediatizat, rockerii timişoreni nu s-au înghesuit defel la această sărbătoare a rock-ului. Din fericire, spectacolul oferit de cele patru trupe a fost unul de nota zece.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.