Zeci de migranți din șapte țări, inclusiv… Cuba, care încercau să intre...

Zeci de migranți din șapte țări, inclusiv… Cuba, care încercau să intre ilegal în România, opriți la graniță în ultimele două zile

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră care au în grijă granița de vest a României au de lucru la foc continuu în această perioadă. Ieri, la scurt timp după miezul nopții, cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Comoraste și Grădinari, 33 de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt 14 bărbaţi, 6 femei şi 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, iar minorii între 2 și 14 ani. Aceştia au declarat că sunt cetăţeni din Irak, India, Qatar, Libia și Afganistan și au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Jamu Mare, patru cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.


Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetățeni cubanezi, un bărbat, două femei și un minor, cu vârste cuprinse 4 şi 49 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns in Serbia, unde au stat cateva luni si intentionau sa ajunga ilegal in SUA.

În plus, în cursul acestei dimineți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Opătița și Denta, 11 cetățeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbați, toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile menționate se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.