S-a aprins nocturna la Ghiroda. Noua arenă ”Emilian Pavel”, luată cu ASALT...

S-a aprins nocturna la Ghiroda. Noua arenă ”Emilian Pavel”, luată cu ASALT pentru jocul echipei locale cu ”Legendele României” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Romario Benzar a onorat invitația de acasă. Foto: Leczki Jozsi

Ghiroda vrea să intre în lumea bună a fotbalului. Vineri seara ACS-ul din localitate, câștigător al D-ului timișean, a înfruntat ”Legendele României”, grupare din care nu au lipsit Romario Benzar, Ioan Ovidiu Sabău sau Miodrag Belodedici. Pe gazonul complet renovatului stadion ”Emilian Pavel” s-a înregistrat o remiză, a fost primul meci disputat la lumina reflectoarelor în comuna de lângă Capitala Banatului iar spectatorii s-au înghesuit să prindă locuri cât mai bune.

ACS Ghiroda și-a inaugurat noua arenă în companie selectă. Organizatorii s-au ținut de cuvânt și Simona Amânar a dat lovitura simbolică de începere. Iar pe teren au pășit fotbaliști adevărați. Nume și nume din generațiile trecute, dar și tineri în care poate selecționerul Christoph Daum își pune speranțele. Dacă Torje sau Steliano Filip nu au mai ajuns, au răspuns în schimb prezent Romario Benzar și Ovidiu Popescu, dintre cei tineri, pentru a evolua în roșu. Proaspătul campion de la Viitorul și legendarul Miodrag Belodedici au fost cei mai solicitați la autografe de către copiii din jurul terenului.

Meciul-vedetă a constat în două reprize a câte 30 de minute. Gazdele au deschis scorul prin Emanuel Pătrașcu, unul dintre cei mai experimentați jucători ai Ghirodei. Acesta a reușit să plaseze balonul în zona vinclului, mingea lovind și bara înainte de a intra în poartă, spectaculos – pe măsura sărbătorii propuse. Imediat însă orgoliul de campion s-a văzut la Romario Benzar, care a forțat și a făcut 1-1 după ce a driblat tot ce i-a stat în cale. ACS Ghiroda a trecut din nou în avantaj după ce Dochița a marcat după alte câteva șanse trecute tot în contul său. În fine, duelul s-a încheiat apoteotic cu lovitura liberă marcă înregistrată Iosif Rotariu. Marele mijlocaș bănățean a stabilit scorul final: 2-2 pentru o seară agreabilă. La final ”legendele” de pe teren și-au cedat tricourile juniorilor de la Ghiroda.

Galerie foto: Leczki Jozsi

Circa două mii de oameni au asistat de pe margine la meciul demonstrativ.


Mulți dintre ei au stat în picioare deoarece deocamdată arena ghirozeană are doar circa două sute de locuri pe scaune. La teren au fost prezenți și oaspeți din Timișoara, ceea ce a mărit ”afluxul”. Zilele trecute inclusiv Răzvan Burleanu a vizitat terenul și și-a dat ”binecuvântarea”. Arena beneficiază de o clădire multifuncțională cu vestiare și condiții de refacere moderne.

Fostul internațional Paul Codrea era încântat de reușita din comuna copilăriei. Pentru directorul tehnic al timișenilor urmează provocarea barajului de promovare în C cu ACS Ghiroda. ”Nimeni nu se aștepta ca Ghiroda să aibă o asemenea bază. Le-am spus că acesta e pasul 1, urmează și pasul 2, să mai facem un teren, Ghiroda visează frumos. Mă bucur că am făcut acest schimb de generații. Avem jucători precum Belodedici, Sabău, apoi o altă generație, eu și Dancia, sper ca și copiii noștri să ia exemplu, să creștem jucători care vor ajunge la echipa națională… Noi ne propunem să ne luăm locul în Liga a III-a, să câștigăm barajul. Clar am dori un adversar dintr-un județ care nu-și propune să promoveze sau mai bine să nu se prezinte (râde), nu contează adversarul, cu oricine vom juca ne propunem să câștigăm”, a spus Paul Codrea.

”Ne face plăcere să îmbrăcăm mereu tricolorul, doar că în roșu ținem minte un meci pe care l-am pierdut cu 4-1 la Campionatul Mondial din SUA (n.r. Elveția). Am venit în Ghiroda, Paul Codrea ne-a invitat, am văzut că domnul primar a făcut un teren frumos, cu nocturnă, îl felicităm că s-a gândit să facă așa ceva, asemenea terenuri lipsesc în țară”. a spus și Miodrag Belodedici.

Foto (jos): Cornel Biholari

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.