SEPPUKU ACS Poli, mai aproape de dezastru după un meci complet ”pe...

SEPPUKU ACS Poli, mai aproape de dezastru după un meci complet ”pe dos” cu Pandurii. Pedro Henrique, EXPULZAT în prima repriză GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Pedro Henrique, eliminat azi. Foto: Gabriel Brezeanu

Timișorenii au un talent să o dea fotbalistic în bară în cele mai importante momente. ACS Poli nu avea voie să piardă azi pentru a păstra șanse reale la poziția direct salvatoare. Ionuț Popa și echipa sa au cedat însă în încleștarea cu Pandurii Tg. Jiu, scor 0-1, după un meci în care totul le-a ieșit invers, de la eliminarea stupidă a lui Pedro Henrique și până la barele lui Cînu și Soljic.

ACS Poli a început parcă timorată ”partida-semifinală” cu Pandurii pentru evitarea B-ului. Gorjenii, pe un trend ascendent, au început mai bine. În minutul 13 Paul Păcurar dă un semnal de alarmă. Însă elevii lui Ionuț Popa nu schimbă nimic din atitudine și simt peste șase minute cum cerul cu un apus frumos de mai cade pe ei. Batin șutează puternic, Straton se opune, dar același Păcurar e pe fază și plasează balonul în stânga sus la colțul scurt. În minutul 32 Pedro Henrique avea să ia primul cartonaș galben, un moment de notat, cum se va dovedi peste doar opt minute. A văzut avertismentul după un fault ușor ce-i drept. Putea fi 1-1 în minutul 38 când Cînu își încearcă calitățile acrobatice, dar foarfeca sa izbește bara din dreapta.

Violeții s-au îngălbenit

În minutul 41 are loc faza care lasă perplex publicul prezent. Pedro Henrique îi bucură mai întâi pe timișoreni pentru că pare că reia cu capul în plasă la centrarea lui Croitoru. Dar stupoare, arbitrul anulează reușita pe drept, pentru că brazilianul a comis henț. Atacantul protestează trântindu-se la pământ și, prin urmare, vede al doilea galben. Cu toate acestea bănățenii păreau treziți de aceste evenimente, puse parcă în cârca arbitrului cu buletin de Dolj, George Găman. Și, înainte de încheierea primei părți, Soljic e periculos, dar nimerește tot bara, cea din stânga acum. Nervii timișorenilor i-au făcut să adune rând pe rând și cartonașe.

Circ a fost și în minutul 69, când Flavius Stoican a fost eliminat de pe bancă și a părăsit cu greu terenul. Agitația și calupul de schimbări al gazdelor nu a schimbat mare lucru. Doar Artean a fost aproape de o reușită izbăvitoare, în două rânduri, dintre care ultima, în prelungiri. Gorjenii au știu să-și apere șansele, cum au putut, românește, cu simulări, dar e și de înțeles.

După ce multe runde a demonstrat că se poate salva în ciuda tuturor obstacolelor, ACS Poli pare mai aproape de vorbele de duh ale lui Popa.


Cele cu bovina care dă cu piciorul în găleata cu lapte. Totuși, nu e totul pierdut, însă timișorenii stau acum și la mâna altora dacă vor să evite barajul în primul rând, chiar dacă vor fi învingători în ultimele două runde. Timișorenii rămân alături de Concordia la trei puncte în spatele gorjenilor în lupta pentru evitarea retrogradării directe sau a poziției 6 de play out.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Scutaru (75 A. Ignea), Cînu, Șeroni – Soljic, Artean – Bărbuț, Croitoru (cpt., 75 Drăghici), Fucek (75 Doman) – P. Henrique. Pe bancă: Curileac – Neagu, Mailat, Haruț. Antrenor: Ionuț Popa.

Pandurii Tg. Jiu: I. Popescu – Negoiță, Erico, C. Ene, Bușu (cpt., 62 Samson) – Cioinac, Stana (68 Zaina) – Firțulescu (54 Surugiu), P. Păcurar, Hamed – Batin. Pe bancă: Stanca – Hlistei, Negruț, Dodoi. Antrenor: Flavius Stoican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.