Alfred Simonis despre ACUZELE primarului Robu la adresa guvernului: „Își acoperă propriile...

Alfred Simonis despre ACUZELE primarului Robu la adresa guvernului: „Își acoperă propriile incompetențe”. În cât timp estimează că vor începe lucrările la centura de ocolire a Timișoarei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Contextul actual în care se află nu doar Timișoara, ci întregul județ, este unul mai mult decât favorabil. Conducerea centrală a țării, la cârma căruia se află Guvernul Grindeanu, a început să-și pună în plan proiectele gândite pentru fieful prim-ministrului. Chiar și așa, atacurile din partea lui Nicolae Robu nu contenesc, în ciuda faptului că primarul Timișoarei nu s-a sfiit nici de faptul că a evitat întâlnirea atunci când Grindeanu a venit în teritoriu.

„Nicolae Robu și-a făcut un obicei din a dezinforma, din a-și acoperi propria incompetență cu privire la conducerea orașului, pentru că sunt suficiente nerealizări în Timișoara pe care încearcă să le acopere cu atacuri mai mult sau mai puțin elegante. Alți liberali își arată mulțumirea, în privat. M-am uitat dacă ceilalți primari de municipii din țară atacă constant guvernul. Nimeni nu o face. Robu face notă discordantă, critică și când trebuie, și când nu, iar în același timp face solicitări și proiecte pentru a fi salvat de guvern. În aceste momente, cu acest guvern, pur și simplu se întâmplă ceea ce trebuie pentru Timiși și Timișoara. Nu e o minune, o chestiune ce trebuie aplaudată excesiv. Timișoara, Timișul trebuie să fie prioritare pentru orice guvern”, a declarat Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

Deputatul PSD a explicat și de ce orașe precum Cluj-Napoca, Iași și Craiova au primit bani pentru spitalele regionale iar Timișoara a rămas încă neacoperită. „Proiectele pentru cele trei spitale sunt de pe vremea guvernării lui Ponta. Au demarcat cu 2 ani iar acum sunt în stadii avansate. Vor intra cu prioritate cele trei proiecte demarate. În același sens putem discuta și despre stadion. Faptul că nu e prinsă în buget construcția, nu înseamnă că nu se va face. În Timișoara vor veni investiții importante din fonduri guvernamentale. Guvernul putea aloca oricât pentru spital, dar nu se puteau folosii acei bani, pentru că a expirat tot, nu are avize, nici cel tehnic. A stat în paragină zeci de ani”, a menționat Alfred Simonis.

Nu au rămas necomentate declarații în legătură cu noua sală polivalentă făcute de Nicolae Robu, care a spus că e mutată de consilierii județeni PSD și conducerea națională a aceluiași partid într-un mod sfidător, în Giroc, astfel că Timișoara, față de Cluj-Napoca sau Craiova, nu va avea sală.


„Faptul că în Cluj-Napoca e în centru, nu înseamnă neapărat că e bine. Robu ar putea să-i întrebe pe cei care au făcut Allianz Arena, de ce au construit-o la 10 kilometri de Munchen. Sala are 16.000 de locuri, dar ca dimensiuni rivalizează cu cele ale unui stadion. E nevoie de mii de locuri de parcare și trebuie să ne gândim serios cum se va face descărcarea, fluidizarea accesului, în condițiile în care vorbim de șoseaua de centură care va trece pe lângă comuna Giroc. Terenul propus de consiliul județean e chiar la ieșirea din Timișoara, la 200 de metri. Robu minte atunci când spune că este ideea dânsului sala. El a primit propunerea de la Ministerul Dezvoltării și a spus da la oportunitatea de a se face. Există câteva săli la nivel național care se construiesc pe fonduri guvernamentale. Atunci când Călin Dobra a spus că ar trebui să se demoleze stadionul și să se facă unul nou, Robu a sărit ca ars că trebuie să se facă în afara orașului”, a explicat Alfred Simonis în studioul HDV.

Contestată de primarul Timișoarei este și centura de ocolire a municipiului care, spune el, trebuie să aibă patru benzi, nu doar două. „Studiile impactului de trafic, care identifică numărul de mașini ce intră în oraș pe zona Lugojului, Șag, Aradului, spun că sunt cca. 4-6000 pe zi. Conform specialiștilor, e nevoie de minimum 12.000 de intrări ca să necesite 4 benzi. Cel târziu anul viitor, în vară, se vor începe lucrările, care vor fi finalizate într-un an, un an jumătate, pe bucata dintre Aradului și Calea Șagului. Îl sfătuiesc pe Robu să-și vadă de fântâni arteziene, de grădini suspendate și să lase guvernul să facă aceste obiective importante. Îl mănâncă, îl râcâie că la finalul acestui mandat guvernul condus de PSD va face nenumărate investiții în Timișoara și județul Timiș pe care nu le-a făcut dânsul. Cum va pueta să le combată?”, a spus Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

De asemenea, Nicolae Robu a acuzat conducerea PSD că refuză o nouă maternitate, dar și că finanțarea către Spitalul de Copii nu se vede momentan. „Primarul Timișoarei se joacă cu declarațiile. În 2015, Guvernul Ponta a alocat 5 milioane de lei. Robu nu a fost capabil să îi cheltuie, de abia anul următor. Sunt 7 milioane de lei alocați acum, dar banii nu trebuie să fie în cont, toți, deodată. Prin urmare vor veni periodic, etapizat. Cu maternitatea e aceeași tehnică de manipulare. Vorbim despre atâtea proiecte care se inițiază pentru Timișoara. Nu se pot face toate într-un an. Toate sunt prioritare pentru Guvernul Grindeanu. În anii ce vor veni putem vorbi despre maternitate și de Spitalul Regional”, a declarat deputatul PSD, Alfred Simonis, în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.