Angajaţii Prefecturii Timiş întră în grevă japoneză. Ce nemulţumiri au privind Legea...

Angajaţii Prefecturii Timiş întră în grevă japoneză. Ce nemulţumiri au privind Legea salarizării

0
DISTRIBUIȚI

Angajaţii Prefecturii Timiş intră în grevă japoneză, miercuri, între orele 10.00 și 12.00. Activitatea nu va fi afectată, funcţionarii mulţumindu-se să poarte banderole în semn de avertisment.

„Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului României, a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt la momentul de față cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării.
Este inadmisibil ca salariații prefecturilor, cei care au atribuții de îndrumare și control, cât și de verificare a legalității actelor administrative adoptate/emise de către autoritățile administrației publice locale, precum și de coordonare și verificare a activității serviciilor publice deconcentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții/autorități publice.
De asemenea, protestul are în vedere modul discriminatoriu în care au înțeles să voteze deputații din Parlamentul României, care au respins un amendament la votul în plen la legea de aprobare a OUG nr.2/2017, care propunea majorarea cu 20% a salariilor brute pentru angajații din prefecturi, asta în condițiile în care amendamente similare, ce vizau majorări salariale pentru angajați din alte autorități și instituții publice, au fost adoptate.


Precizăm faptul că aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, întrucât numărul angajaților din prefecturi este mult mai redus decât cel din oricare din instituțiile/autoritățile menționate. Este o situație paradoxală, și de neînțeles pentru angajații instituțiilor prefectului, ca dintre toate categoriile de bugetari, numai pentru instituțiile prefectului sa fie respinsă majorarea salarială. Scopul acțiunii noastre de protest este redarea demnității Instituției Prefectului prin acordarea unei majorării de 20 % a salariilor de bază asa cum s-a dorit prin amendament la OG. 2/2017 în Camera Deputaţilor în sedinţa din data de 16. 05.2017″, a transmis Instituţia Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.