ASU Poli s-a încălzit pentru ”Derby-ul Vestului” cu un joc contra elevilor...

ASU Poli s-a încălzit pentru ”Derby-ul Vestului” cu un joc contra elevilor Liceului Azur. Ionuț Vucea și compania, cu gândul la UTA GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-637839967">
Tinerii de la Azur s-au ambiționat cu seniorii din B

Au mai rămas doar patru zile până la duelul dintre ASU Politehnica și UTA Bătrâna Doamnă. În așteptarea derby-ului ”Băieții în ghete” au fost astăzi oaspeții Colegiului Tehnic Azur. Elevii s-au străduit și pe alocuri au reușit să le țină piept alb-violeților. A rezultat un joc demonstrativ spectaculos în care rezultatul final nu a mai contat.

Ricardo Filip, Bilia, Birău, Taub, Giuricici, Sorescu și Vucea au intrat pe terenul liceului pentru a înfrunta ”selecționata” Azurului. ASU Politehnica nu a venit doar cu o echipă de bază, de pe margine aproape întregul lot a făcut galerie sau, mai degrabă, și-au luat peste picior coechipierii, în funcție de execuție. Taub a uitat că nu e meci oficial și a ”bombardat” poarta cu plasă lipsă. De remarcat însă că cel mai frumos gol l-a dat un component al gazdelor, ”nu degeaba e Colegiul Tehnic Azur”, s-a auzit de pe margine. ”A vrut să dea așa? Îl legitimăm”, a adăugat, mai în glumă mai în serios, ”secundul” Toni Foale. Zeci de elevi și eleve și-au susținut la rândul lor colegii. Conform unor surse s-a încheiat cu pace, adică egal. Scorul nu a fost însă scopul întâlnirii. Timișorenii și-au promovat meciul de pe ”Dan Păltinișanu”, cu UTA, arenă aflată la câțiva pași de bătrânul liceu de pe Calea Martirilor.

”Ne era dor să ne întoarcem în curtea liceului. E un sentiment plăcut că lumea vrea să joace împotriva ta. Astfel de acțiuni ne priesc, jucăm cu zâmbetul pe buze și nici nu ne ia concentrarea de la meci. Duminică e un meci pentru mândrie, pentru orgoliul timișorenilor, la un astfel de meci nu mai ai nevoie de o motivație în plus. Trebuie să scoți maximum pentru că poți să nu te mai întâlnești prea curând cu un Poli – UTA. Nu mai există locul 1, 2 sau 12”, a spus Ionuț Vucea, mijlocașul de bandă al ”Băieților în ghete”.

Regretele lui Mera

Marele absent al bănățenilor cu UTA Bătrâna Doamnă va fi stoperul Ioan Mera, eliminat direct cu Dunărea Călărași. ”Joacă cei mai tehnici, mi-e frică să intru să nu-i lovesc pe copii, glumesc… Urmează un meci special, ne încărcăm pozitiv și sper ca duminică băieții să facă duminică un rezultat mare, să fie mândri suporterii de ei. Din păcate eu nu voi fi pe teren”, a spus ”John”.

Experimentatul fundaș își aduce aminte de ultimul Poli – UTA original, cel din 2012, meci pierdut însă de alb-violeți. ”Îmi aduc aminte acel meci, știu că am ratat destul de mult și am primit gol după o fază banală. Sper ca acum să fie invers și să plece supărați pentru că șansele lor la Liga I ar fi mai mici. Lumea va veni la stadion, din ce știu s-au vândut multe bilete. Nu mai contează poziția în clasament, doar concentrarea și dăruirea. Nu te mai gândești pe ce primă joci sau cât ai salariu. Emoțiile sunt mai mari de pe margine, o să-mi pară rău mai ales într-un joc cu tribune pline. Mă voi gândi la acel fault, că de ce l-am făcut. Dar importantă e victoria”, a conchis Mera.

După cele două reprize amicale, de câte 20 de minute, pe tartan, alb-violeții din B le-au împărțit elevilor bilete la marele duel, îngroșând astfel rândurile galeriei gazdă. Până acum s-au vândut peste 4.000 de bilete, dintre care 950 la Arad pentru derby-ul de duminică, ora 19.00, de pe ”Marele oval”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.