Timișoara Saracens și-a păstrat COROANA națională. Bănățenii s-au impus după o nouă...

Timișoara Saracens și-a păstrat COROANA națională. Bănățenii s-au impus după o nouă finală pe muchie de cuțit cu CSM Baia Mare

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens a avut parte de o nouă finală palpitantă cu CSM Baia Mare. Bănățenii, deținători ai trofeului după succesul din 2015, s-au impus la limită, scor 17-16, după ce la pauză cele două rivale s-au aflat în echilibru perfect: 6-6. Singurul eseu al vechilor și noilor campioni a fost marcat de Tevita Manumua.

Încrâncenarea tipică finalelor Timișoara – Baia Mare s-a văzut în prima parte a duelului de pe ”Arcul de Triumf”. În minutul 11 Luke Samoa deschide scorul dintr-o lovitură de pedeapsă din zonă centrală. Avantajul maramureșenilor a durat doar două minute căci Gabriel Conache a egalat dintr-o execuție similară, dar din lateral. Baia Mare a ratat apoi o penalitate prin același Samoa. În minutul 29 transformeurul ”zimbrilor” nu mai ratează, dar din nou, tabela nu rezistă mult în favoarea băimărenilor. Tevita Manumua își ia inima în dinți și trage de la distanță, marcând un drop goal de toată frumusețea: 6-6. Scor care avea să fie înregistrat și la pauză.

Foto: Facebook / Timișoara Saracens

Partea secundă începe excelent pentru bănățeni.


Mai întâi Conache însrie dintr-o penalitate pentru 9-6, pentru ca apoi Tevita Manumua să ducă scorul la 14-6 prin primul eseu al întâlnirii. Acțiunea sa frumoasă nu a mai avut parte de două puncte suplimentare însă. În minutul 50 ecartul a fost ajustat după ce ”centralul” Vlad Iordăchescu i-a penalizat pe timișoreni cu o lovitură de pedeapsă pentru comentarii. Același Samoa a convertit și au urmat momente bune pentru vicecampioni, nevoiți să alerge pentru un ”comeback”. Baia Mare a ales chiar să atace la mână când a avut oportunitatea apropierii pe tabelă. Cu zece minute înainte de final timișorenii au avut de suferit. CSM Știința a primit eseu de finalizare, Vasile Rus a văzut cartonașul galben și Samoa a pus un +2 pe tabelă pentru echipa sa. Suspansul a fost la el acasă în final. Saracens RCM a beneficiat la rândul ei de o penalitate iar poziția simplă a fost fructificată de ”omul-finalelor” Conache. Mai mult, dintr-o poziție laterală, dar nu imposibilă, Samoa ratează și le oferă satisfacție bănățenilor.

Scorul a rămas 17-16 și pentru a doua oară consecutiv Timișoara Saracens a reușit să-și păstreze titlul național. A făcut-o de fiecare dată în fața aceluiași adversar din Maramureș.

CSM Știința Baia Mare: Pristaviță, Natriashvili, Nailago, Van Heerden, Mtya, Morrell, Chirică, Ailenei, Samkharadze (cpt.), Taniela, Sikuea, Fakaosilea, Leiataua, Botezatu, Samoa. Rezerve: Dico, P. Rusu, Roșu, Țiglă, Al. Bucur, Ad. Apostol, A. Iurea, Bârdașu. Antrenor: Eugen Apjok.

Timișoara Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Doyle, V. Rus (cpt.), Stewart, Seniloli, Umaga, Simionescu, Sefanaia, Manumua, Fercu, Conache. Rezerve: Căpățână, Taupaki, Mariș, I. Mureșan, Hunt, Fl. Popa, Morrison, Fonovai. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.