În bisericile din Timiș se strâng bani pentru premierea elevilor olimpici. Ce...

În bisericile din Timiș se strâng bani pentru premierea elevilor olimpici. Ce eveniment are loc, în premieră

0
DISTRIBUIȚI

medalii fizica olimpiade nationale

Acțiune organizată în premieră în județul Timiș de către inspectoratul școlar, în parteneriat cu Mitropolia Banatului. În data de 14 iunie, ora 19.00, la Filarmonica Banatului are loc evenimentul „Maratonul Inteligenței”.

Aproximativ 120 de elevi olimpici, precum și 100 de profesori care i-au pregătit, vor fi invitați pe scenă pentru a fi premiați. Consiliul Județean Timiș a alocat suma de 100.000 de lei pentru premierea elevilor și dascălilor, dar se vor strânge fonduri și în școlile și în bisericile din județ.

“Acest eveniment este o premieră pentru județul Timiș. Vrem să strângem sume de bani cu care vom reuși să-i premiem pe acești copii și pe profesorii lor. Am transmis către Ministerul Educației Naționale o solicitare din partea Inspectoratului Școlar Timiș pentru a ne lăsa să ne implicăm într-o astfel de activitate.


Chiar dacă nu suntem colectorii, totuși să ne lase să transmitem un apel către copii, profesori și părinți, de a fi cu toții împreună la Maratonul Inteligenței. Mesajul nostru va fi: astăzi îi ajutăm pe olimpici să le fie recunoscute meritele, mâine ne ajutăm pe noi într-un fel”, a afirmat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Zaharia Pereș, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Banatului, a precizat că se vor strânge fonduri și în toate bisericile din județul Timiș, în data de 4 iunie, de Rusalii, în cutii speciale, cu inscripția “Maratonul Inteligenței”.

“Proiectul pentru finanțare a fost depus la Consiliul Județean Timiș de către Mitropolia Banatului. Banii care se vor strânge în biserici de Rusalii se vor adăuga la fondurile oferite de Consiliul Județean Timiș. Donatorii se pot prezenta și la casieria Mitropoliei Banatului pentru a dona. Preoții vor anunța în biserică, de Rusalii, că se strâng fonduri pentru olimpici, vor exista casete speciale. Este o premieră pentru o biserică această colectă”, a precizat Zaharia Pereș.

Organizatorii “Maratonului Inteligenței” fac apel și la companiile din județul Timiș, pentru a se implica în premierea elevilor olimpici.

De asemenea, a fost deschis și un cont în care pot fi donate sume de bani pentru olimpicii din județul Timiș: Banca Transilvania Timisoara, cod IBAN: RO24BTRLRONCRT00P2253602 Arhiepiscopia Timişoarei, b-dul C.D.Loga, nr.7,CUI 4483587.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.