Capitală Culturală Europeană anti-turişti: de ce probleme se plâng reprezentanţii companiilor de...

Capitală Culturală Europeană anti-turişti: de ce probleme se plâng reprezentanţii companiilor de transport din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Pas concret spre extinderea şi crearea de noi rute care duc spre obiective turistice din judeţul Timiş realizat astăzi de Asociaţia pentru Promovarea Turismului. Reprezentanţii companiilor de turism care oprează în Timişoara şi în împrejurimi au fost invitaţi să ia parte la o întâlnire la Consiliul Judeţean Timiş, pentru a găsi soluţii pentru transportul turiştilor care ajung în judeţul nostru. Întâlnire a sos la iveală nenumărate probleme cu care se confruntă cei care coordonează companii care activează în domeniul turismului.

„M-am bucurat să lansez această întâlnire. Ideea de o avea s-a născut după ce în repetate rânduri reprezentanţii concernului turistic Timişoara ne-au semnalat faptul că se întâmplă deseori să aibă grupuri de turişti în info centru care doresc să meargă spre anumite destinaţii şi că nu există linii de transport. Spre exemplu, staţiunea Băile Calacea, care este unul din membrii asociaţiei ne-a spus că avem un ştrand şi servicii foarte bune pe care le putem oferi timişorenilor, însă, din păcate sâmbăta şi duminica nu avem transport spre staţiune.


Ne-am dori foarte mult ca măcar pe weekend să promovăm staţiunea pentru timişoreni. Încercăm să promovăm şi acest gen de obiective în ideea în care şi transportatorii pot beneficia de aceste noi trasee. (…) Îmi doresc ca această întâlnire să nu rămână doar la stadiul de discuţii şi reprezentare, iar la final aş ruga transportatorii care doresc să ne contacteze pentru a putea să creăm un pliant cu datele de contact ale celor dispuşi care îşi doresc ca pe viitor să poată înfiinţa şi linii spre astfel de locaţii pe care asociaţia le poate promova pe viitor”, a declarat Delia Barbu, directoarea asociaţiei.

Alina Pintilie, reprezentantul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală, a promis că structura pe care o reprezintă va sprijini cu toate resursele necesare demersurile privind dezvoltarea turiştilor. Gabriel Popescu, reprezentatul Ministerul Turismului a subliniat că, spre exemplu, la nivelul oraşului Buziaş nu există mijloace de transport dinspre gara CFR şi centrul oraşului, explicând că este necesar ca transportatorii să poarte o discuţie cu primarul Sorin Munteanu, care să medieze crearea unei linii de transport în comun pentru turişti. Popescu a mai explicat şi că e nevoie de linii care să ducă turiştii înspre şi dinspre aeroport.

Reprezentantul companiei Tim Travel s-a plâns de faptul că turiştii nu pot fi debarcaţi în zona centrală, din cauza unui HCL, dar şi de faptul că nu pot discuta cu niciun reprezentant al Primăriei Timişoara privind problemele pe care le întâmină atunci când transportă turiştii în oraş. Acesta a subliniat că nu de puţine ori reprezentanţii companiei se văd nevoiţi să se certe în faţa turiştilor străini cu agenţii de la Poliţia Locală pentru că de multe ori pe spaţiile destinate operatorilor de turism sunt parcate maşini ale şoferilor care ignoră indicatoarele. Aceleaşi probleme au fost semnalate şi de ghizii turistici prezenţi la întâlnire, care spun că serviciile RATT nu sunt disponibile şi pentru turişti şi că autorităţile promit să ia măsuri, dar nu se ţin de cuvânt.

În ceea ce priveşte un răspuns la problemele semnalate, precizăm că Primăria Timişoara nu a trimis niciun reprezentant la întâlnire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.