Cea mai frumoasă plajă de la Dunăre se află în Banat. Ce...

Cea mai frumoasă plajă de la Dunăre se află în Banat. Ce alte obiective turistice pot fi admirate în Voivodina

0
DISTRIBUIȚI
bela crkva
Tot mai mulți bănățeni vizitează Voivodina.

Cea mai frumoasă plajă de la Dunăre se află la o aruncătură de băț de Timișoara. Și anume, în Novi Sad, capitala provinciei Voivodina, din Banatul sârbesc. Timișoara va împărți titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 cu orașul din Serbia.

Una dintre cele mai frumoase regiuni ale Serbiei, Voivodina, aflată la granița cu România, atrage tot mai mulți turiști din Banat care doresc să se relaxeze pentru cel puțin câteva zile. Iar oferta de care au parte vizitatorii este una bogată, pentru toate gusturile. Mai mult, reprezentanții provinciei Voivodina se laudă că, în doar un an, de când au prezentat pentru prima dată oferta turistică la Timișoara, numărul vizitatorilor români a crescut cu 21 de procente.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, potențialul turistic al Voivodinei a fost prezentat la Timișoara, într-un mod inedit. Frumoasa regiune aflată în Banatul sârbesc așteaptă tot mai mulți turiști bănățeni, iar pentru a-i convinge să vină, a pregătit degustări de vin, dar și de preparate tradiționale, în centrul Timișoarei, în această săptămână. De asemenea, timișorenii au putut afla cum pot să-și petreacă timpul liber dacă aleg Voivodina timp de cel puțin două zile.

Novi Sad, “Atena Sârbească”

Unul dintre cele mai importante obiective turistice este orașul Novi Sad, al doilea ca mărime din Serbia, după Belgrad, capitala provinciei Voivodina. Orașul căruia i se mai spune și “Atena Sârbească” se află la o distanță de aproximativ 140 de kilometri de Timișoara. Novi Sad este considerat cel mai important oraș cultural din Serbia. De altfel, în anul 2021, Timișoara va împărți titlul de Capitală Culturală Europeană cu Novi Sad, alături de Eleusis, din Grecia.

Timișorenii care ajung în orașul sârbesc nu trebuie să rateze Fortăreața Petrovaradin, aflată pe malul drept al Dunării, care îi uimește pe vizitatori prin farmecul ei aparte.


În interiorul cetății se află și un planetarium, care are și cel mai mare telescop public din lume. La Novi Sad se află și unul dintre cele mai vechi muzee din țară, Muzeul Voivodina, care are o întreagă istorie. Totodată, în orașul sârbesc se află și cea mai frumoasă plajă de la Dunăre, care oferă o apă limpede și un nisip fin.

Atmosferă de litoral în Banatul de Sud

Un alt obiectiv turistic important din regiunea Voivodina este localitatea Biserica Albă, aflată la nici 100 de kilometri de Timișoara, în Banatul de Sud. Biserica Albă este renumită mai ales datorită lacurilor cu apă verde, iar plajele sunt pline de nisip. Astfel, turiștii care ajung în zonă au impresia că sunt pe litoral.

Cele mai mari lacuri sunt Vračevgajsko, unde se află și trei bungalouri pentru cazare, Šaransko, un adevărat paradis pentru pescari, și Šljunkara, în mijlocul căruia se află o insulă mică cu natură neatinsă. Totodată, vizitatorii se pot înscrie la o școală de scufundări, la un club de sailing sau se pot plimba cu barca pentru a admira frumusețile din zonă.

Românii petrec 6 zile în Voivodina

Natasa Pavlovic, directorul Organizaţiei Turistice a Provinciei Autonome Voivodina, a explicat, la Timișoara că, în medie, turiștii români petrec șase zile în regiune. Asta deși în Serbia turiștii stau în jur de trei zile.

“Pentru noi este foarte important să ne promovăm regiunea la Timișoara, pentru că am observat că a crescut numărul de turiști care vizitează Voivodina după prima întâlnire, în 2016, și această majorare este de 21 de procente când vorbim despre turiștii din România. Acesta este principalul motiv pentru care am revenit la Timișoara. Am venit și pentru că numărul de cazări al turiștilor din România a crescut, media este de aproximativ șase zile. Pentru noi este foarte important că turiștii din România nu doar vin în Serbia, ci și rămân o perioadă mai lungă, de șase zile, la Voivodina. În Serbia, în medie turiștii rămân două până la trei zile”, a afirmat Natasa Pavlovic.

Directorul Organizației de Turism Voivodina spune că Voivodina este diferită de celelalte regiuni din Serbia datorită bogatei oferte gastronomice, dar și a vinurilor. De asemenea, și multiculturalitatea caracterizează provincia aflată la granița cu România.

“Turismul în Voivodina are rolul său foarte important și noi am văzut că numărul turiștilor crește de la an la an, turiștii vin la noi chiar să fugă de stres și tot ce aduce orașul, vin la noi să se relaxeze și să se odihnească. Avem așezări tradiționale, bogății naturale, dar și renumite aquapark-uri. În Voivodina, ospitalitatea este un stil de viață”, a precizat Natasa Pavlovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.