Cel mai mare parc industrial din vestul țării, deschis la cinci kilometri...

Cel mai mare parc industrial din vestul țării, deschis la cinci kilometri de Timișoara. Ce companie vrea să realizeze o fabrică în care angajează 250 de persoane

0
DISTRIBUIȚI
banat business park
S-a deschis cel mai mare parc industrial din vestul țării.

Cel mai mare parc industrial din vestul României, Banat Business Park, și-a deschis oficial porțile, astăzi, în comuna Sînandrei, aflată la o distanță de cinci kilometri de Timișoara.

Parcul Industrial are o suprafață de 857.000 mp, este construit la standarde europene și beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor clienților. Și anume, putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului și hidranți certificați FM Global, gaz, apă, canalizare și fibră optică.
Cele 41 de parcele se vând cu toate utilitățile incluse în prețul terenului și pot fi comasate și divizate.


Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Primăriei Sînandrei, clienții parcului industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor și impozitelor pe o perioadă de 49 de ani.

Reprezentanții Banat Business Park anunță că printre primii clienți se numără o companie germană care vrea să realizeze, printre altele, o fabrică de soluții perfuzabile, și caută 250 de persoane pentru a le angaja. Investiția făcută de compania nemțească în comuna timișeană se ridică la peste 200 de milioane de euro.

“Printre primii clienți ai Banat Business Park se numără compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. B. Braun derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale și farmaceutice și al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajați în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiție de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei: o fabrică de soluții perfuzabile, un centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate și un nou centru logistic. Demararea investiției va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă”, a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Banat Business Park se află la intersecția cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – București, E69 și Timișoara. În acest moment, legătura dintre E69 și A1 se face pe Șoseaua de Centură a Timișoarei, aflată la un km de Banat Business Park și continuându-se pe drumul actual de legătură DN 691.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.