Centru de cultură, bibliotecă şi Muzeul Revoluţiei, la Garnizoana din Libertăţii. Anunţul...

Centru de cultură, bibliotecă şi Muzeul Revoluţiei, la Garnizoana din Libertăţii. Anunţul premierului Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Garnizoana din Piaţa Libertăţii ar putea ajunge din nou în patrimoniul Consiliului Judeţean Timiş. Clădirea a fost dată în administrare către CJ Timiş de Ministerul Apărării. Fiind însă în stare veche, imobilul necesita reparaţii importante, iar o parte din spaţii trebuiau să fie ocupate de structuri ale Armatei. La finele anului 2016, Ministerul Culturii a alocat 3.000.000 de lei pentru amenajarea Muzeului Revoluţiei în clădirea Garnizoanei, însă, trecerea acesteia în proprietatea Ministerului Culturii nu s-a făcut nici până în zi de astăzi, clădirea revenind la MApN.


În acest an, CJ Timiş a cerut din nou Garnizoana de la Apărare.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că „Eu le-am cerut celor de la Ministerul Apărării dacă vor să o dea celor de la autorităţile locale, şi înţeleg că vor, să o dea fără sarcini. Dacă o trimiţi către consiliul judeţean sau către primărie şi spui că 80% din structurile spaţiile respective trebuie să fie ocupate cu structuri care ţin de Ministerul Apărării, nu cred că e foarte corect. Ok. Dai către administraţiile locale, lasă-i să facă ceva de folos pentru administraţiile locale şi acum se lucrează la treaba asta”.

Deocamdată nu se ştie cum va fi folosită clădirea care ar putea reveni în patrimoniul CJ Timiş. Preşedintele instituţiei, Călin Dobra, a declarat că „O să facem un studiu şi o să vedem ce se pretează cel mai bine acolo. Nu o să facem nimic haotic. Putem muta Biblioteca Judeţeană, putem face un centru de cultură. Vom vedea în urma studiului. Am avut discuţii şi cu Ministerul Culturii în ideea de a realiza Muzeul Revoluţiei acolo, dar nu vom lua o decizie în acest sens numai după ce vom vedea dacă iese acea hotărâre de guvern pentru ca Garnizoana să vină liberă de sarcini. Clădirea este destul de mare să mutăm biblioteca, să facem centru de cultură şi muzeu, asta dacă vine liberă de sarcini. Altfe, va fi ocupată în proporţie de 70%”.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.