CJ Timiş, primii paşi spre pista de canotaj de la Surduc. Anunţul...

CJ Timiş, primii paşi spre pista de canotaj de la Surduc. Anunţul făcut de Traian Stancu

0
DISTRIBUIȚI

Se fac primii paşi concreţi pentru amenajarea pistei de canotaj de la Lacul Surduc. Consiliul Judeţean Timiş speră să realizeze pista care va fi omologată pentru competiţii internaţionale cu bani de la Uniunea Europeană. Din estimările făcute de conducerea CJ Timiş, obiectivul ar urma să coste nu mai puţin de două milioane de euro, cam cât fântâna cu jocuri de lumini pe care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, doreşte să o construiască în Parcul Botanic.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Traian Stancu, a anunţat astăzi că „trebuie să concesionăm luciul de apă și primul pas a fost o discuție cu Apele Române.


Luni ne vom întâlni cu directorul instituției pentru a vedea ce avem de făcut”.

Invitat la PRESSALERT.LIVE la finele lunii martie, Stancu oferea detalii importante legate de pista de canotaj.

„Istoria bazei a plecat când eram președintele Asociației Județene de Canotaj. Împreună cu Elisabeta Lipă am vizitat lacul Surduc și am căzut de comun acord că e unul dintre cele mai bune lacuri din România pentru canotaj. În acest moment nu există nicio pistă omologată internațional în țară. Va costa 2 miliaone de euro, însă nu doar balizele, așa cum s-a crezut. Este o bază complexă, pe niște piloni, cu legături, cu tot felul de camere pentru arbitri, pentru toate cele necesare dezvoltării. Va avea nouă culoare iar în capăt, la fiecare culoar, va fi câte o platformă de start, care trebuie să fie omologată internațional. Este o chestiune destul de sensibilă, fiind pe apă e pericol cu curent, e o chestiune care desprinde barca. Toate aceste chestiuni vor costa destul de mulți bani. Apele Române ne-au dat voie, am primit toate avizele necesare și cred că va trebui să fim și custodele lacului după ce vom face pista. Construcția va dura, în total, aproximativ 24 de luni”, a spunea vicepreşedintele CJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.