Consultații gratuite la medici dermatologi din Timiș pentru verificarea alunițelor. Cum poate...

Consultații gratuite la medici dermatologi din Timiș pentru verificarea alunițelor. Cum poate fi prevenit cancerul de piele

0
DISTRIBUIȚI
Consultații gratuite pentru verificarea alunițelor.

Locuitorii din județul Timiș pot beneficia și în acest an de consultații gratuite pentru verificarea alunițelor. Testările au loc în cadrul unei campanii lansate la nivel mondial pentru al treilea an consecutiv, în care s-au înscris și 15 medici dermatologi din județul nostru. Zilele Protecției Solare are scopul de sensibilizare a populației cu privire la prevenirea cancerului de piele și importanța folosirii protecției solare.

Locuitorii din județul Timiș pot beneficia de o consultație gratuită la dermatolog pentru verificarea alunițelor până la data de 30 iunie.


Informații despre medicii participanți și numerele de telefon unde se pot face programări se găsesc AICI!

De la prima ediție a Zilelor Protecției Sociale, în 2013, peste 20.000 de persoane au intrat în contact cu campania, peste 10.700 de pacienţi au fost consultaţi și peste 280 de leziuni suspecte au fost depistate. Medicii recomandă un control dermatologic anual sau de câte ori există suspiciuni în legătură cu alunițele.

Potrivit specialiștilor, 90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp. Statisticile arată că 35% dintre cazurile de malanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală și de Est. De asemenea, 30% dintre români nu folosesc niciodată protecție solară și doar 5% folosesc protecție solară zilnic. Un studiu clinic desfășurat în Australia a demonstrat că folosirea cu regularitate a cremelor de protecție solară reduce riscul apariției melanomului. Melanomul malign este una dintre cele mai agresive tumori maligne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.