Dan Idolu, propunere ŞOC: cere mutarea primăriei pe terenul unde RATT vrea...

Dan Idolu, propunere ŞOC: cere mutarea primăriei pe terenul unde RATT vrea să construiască locuinţe de serviciu. Planul prezentat

0
DISTRIBUIȚI

Propunere şoc făcută de consilierul local PSD Dan Idolu legat de clădirea în care funcţionează Primăria Timişoara. După ce aleşii locali au votat pro studiului de oportunitate pentru realizarea a şapte blocuri cu titlu de locuințe de serviciu pentru angajații RATT – proiect în valoare de aproape 12 milioane de lei – Dan Idolu spune că terenul de pe Stan Vidrighin vizat de regie pentru investiție, ar putea fi folosit chiar pentru mutarea primăriei din zona centrală.

„În momentul de față este o problemă majoră deficitul de spații de lucru decente pentru cei aproximativ 570 de angajați ai Primăriei Timișoara, plus angajații Direcției Fiscale, cam 140. Mai există o categorie de salariați la Evidența Populației, în jur de 50 de persoane. Toate acestea, la ora actuală, lucrează în condiții neconforme cu normele de sănătate și securitate în muncă. Există niște norme clare, 6 mp/ angajat. La ora actuală, este 1,5 mp / angajat. Oamenii sunt înghesuiți în birouri, ceea ce creează disconfort și inevitabil duce la scăderea calității muncii. Cetățenii nu găsesc un loc prietenos, funcțional, în așa fel încât lucrurile să se rezolve foarte rapid. De trei ori s-a supus la vot, invocându-se lipsa de spațiu, supraetajarea Sălii 30. Acel etaj intermediar a fost evaluat inițial la 300.000 de euro, după care e prins anul acesta în buget la vreo 220.000 de euro.


E aberant, oricum nu rezolvă decât o mică parte din problemă. Clădirea este monumentală, este frumoasă, dar nu se poate adapta cerințelor funcționale în secolul XXI”, a comentat consilierul local despre investiţie.

Idolu a propus o soluţie pentru ca primăria să funcţioneze într-o clădire la standarde înalte. În opinia social-democratului, activitatea de pe Loga ar trebui relocată într-o construcţie modernă care să se facă pe strada Stan Vidrighin.

„Noi propunem relocarea activității administrative într-o clădire multifuncțională, cu birouri, cu săli de conferințe și de ședințe, pe o suprafață de aproximativ 6.000 mp. Cu o sală de conferințe pentru minimum 500 de participanți, cu săli în care să te poți întâlni cu partenerii de afaceri. Este foarte important și deficitul de locuri de parcare din zona centrală. Gândiți-vă că vor rămâne disponibile pentru cetățeni câteva sute de locuri. La noul centru multifuncțional, pe 1,5 hectare se poate face o parcare cu minimum 1.000 de locuri. Se pot face, de asemenea, locuri pentru servit masa, dar și minimarket, pentru ca angajatul, când pleacă de la serviciu, să aibă și această facilitate. Primăria a identificat un teren de aproape 15.000 metri pătrați în zona Stan Vidrighin, pe care s-a propus o investiție total ineficientă, spunem noi, un cartier rezidențial pentru RATT, cu 390 apartamente. Clădirea actuală de pe Loga 1 trebuie renovată, reabilitată și pregătită la modul în care poate satisface servicii de ceremonie, de protocol, evenimente deosebite și, de ce nu, la etaje, muzee. Cum ar fi Muzeul Revoluției, pentru care, în 27 de ani, nu s-a găsit un spațiu potrivit. În clădirea în care funcționează acum Direcția Fiscală, ai cărei angajați s-ar muta și ei, ar putea fi adusă arhiva. Știu că la PMT este o problemă cu arhiva. Noi avem pregătit un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un studiu de oportunitate. Pe bani de la bugetul local, își permite PMT așa ceva”, a adăugata Dan Idolu.

Scrie un mesaj…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.