Deputatul Pirtea şi senatoarea Gorghiu, pe post de mediatori în scandalul dintre...

Deputatul Pirtea şi senatoarea Gorghiu, pe post de mediatori în scandalul dintre Nicolae Robu şi primarii PNL Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Conflictul dintre președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, și primarii liberali din județ va fi aplanat de senatoarea Alina Gorghiu și de prim-vicepreședintele PNL Timiș, Marilen Pirtea. Este promisiunea pe care cei doi au făcut-o astăzi, după ce au aflat de nemulţumirile primarilor, dar şi de atitudinea şefului liberalilor, acuzat că taie şi spânzură după bunul plac.

„Am văzut ceva din declaraţiile de presă de astăzi, fiecare membru al PNL are dreptul la o opinie, are voie să îşi spună punctul de vedere, dar aş prefera, și știți foarte bine opinia mea de-a lungul vremii, dar aș prefera și aș încuraja opiniile exprimate în interiorul partidului. Avem o conducere legitimată prin vot recent și mi-aș dori să văd că această comunicare se face în conform statutului, dar în interiorul partidului, nu prin intermediul presei.


Altfel respect fiecare membru al PNL, care este sau nu este în conducerea județeană, care este sau nu este de acord cu conducerea județeană. Și eu am opinii nu întotdeauna convergente cu conducerea partidului sau cu conducerea județului, dar avem menirea acum să coagulăm și cred că după 17 iunie, după congresul național, cuvântul unitate trebuie să fie cuvânt de ordine la nivel național, nu numai la nivelul organizației Timiș și eu și domnul Pirtea cred că putem fi liantul între conducerea județeană și orice alți membri ai partidului care au opinii diferite și cred eu că putem să coagulăm, astfel încât organizația din Timiș să fie una întreagă”, a declarat senatoarea.

Marilen Pirtea, ales recent prim-vicepreședinte al PNL Timiș, a promis că se va implica în medierea conflictului și că îi va invita pe primari la discuții.

„Cu siguranță PNL are nevoie de toți oamenii luni și alegerile la nivel local, regional s-a finalizat. Mai există o singură etapă la nivel național după care toată lumea ar trebui să rămână strâns unită în jurul principiilor, idealurilor și în jurul oamenilor care își doresc binele PNL. De aceea cred că după aceste alegeri la nivel local și județean toate forțele ar trebui să conveargă și să gândească în acești termeni. PNL are nevoie de primari, nu putem concepe o creștere a partidului, o implementare a măsurilor noastre fără primari, deci acest lucru trebuie spus din capul locului. Trebuie să înțeleagă toată lumea. (…) Eu cred că ar trebui făcută o invitație din partea conducerii partidului a acestor primari la un dialog în cadru formal în interiorul partidului să se spună ce este de spus și să găsim soluțiile pentru a rămâne uniți”, a precizat Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.