ATENȚIE, șoferi: restricţie de 5 km/h prin Pasajul Jiul. Când va fi...

ATENȚIE, șoferi: restricţie de 5 km/h prin Pasajul Jiul. Când va fi dat în folosință după reabilitare

0
DISTRIBUIȚI

Atenţie, şoferi! Circulaţia prin Pasajul Jiul se va face cu mari restricţii de viteză. Mai exact, cei care au drum prin pasajul de lângă strada Circumvalaţiunii trebuie să ştie că deplasarea prin zonă va deveni şi mai greoaie, pentru că de astăzi, încep lucrările efective pentru lărgirea pasajului, iar prin pasaj se va circula cu doar 5 km/h.

„Astăzi va începe lansarea culeei la Pasajul Jiul. (…) Eu mă voi deplasa acolo, evident nu o să fie ceva foarte spectaculos, avansarea e lentă, străpungerea. Traficul nu va fi oprit, s-au luat toate măsurile încât să se poată efectua lucrarea fără să punem în pericol maşinile sau pe cei aflaţi în trafic.


Viteza de pătrundere e una redusă. Să nu ne închipuim că acum se dă startul şi în cinci minute vom vedea un tunel prin calea ferată”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a estimat că Pasajul Jiul va fi dat în folosinţă în toamna acestui an, cu toate că contractul cu toate amânările aferente dă ca termen de finalizare luna aprilie a anului 2018. În ceea ce priveşte lucrările care se vor face la Pasajul Jiul, primarul explica înainte de Paşti. „Se fac pregătirile pentru cea mai spectaculoasă operaţiune care se va executa la acest obiectiv, şi anume lansarea culeei. Aceasta este terminologia. Este vorba despre acea structură care este prefabricată şi este pe o platformă la o anumită adâncime, o lucrare complexă, care va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se află sub calea ferată. După Paşti se va ajunge la această operaţiune şi ea va însemna pasul cel mai important din această lucrare. După aceea vom intra în linie dreaptă cu operaţiuni care nu mai pot comporta dificultăţi pentru că reţelele de utilităţi au fost mutate. S-a realizat şi sistemul de evacuare a apei prin pompare, deci acolo nu vom mai avea apă atunci când va ploua abundent aşa cum s-a întâmplat de obicei”, spunea Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.