Inspectorul școlar general, nemulțumit că primăria a vrut să dea clădirea unei...

Inspectorul școlar general, nemulțumit că primăria a vrut să dea clădirea unei școli în schimbul terenului pentru parcare din zona Oituz: „Spațiile sunt insuficiente, elevii vor ajunge să facă ore după-amiaza”

0
DISTRIBUIȚI

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, este nemulțumită de faptul că Primăria Timișoara a vrut să dea la schimb pentru terenul din zona Oituz, pe care și-a propus să facă o parcare supraetajată, o clădire a unei școli. Asta pentru că, spune reprezentantul ISJ Timiș, oricum spațiile sunt insuficiente, iar tot mai mulți elevi vor ajunge să facă ore de după-amiaza.

Vă reamintim că terenul de pe strada Oituz este dat în folosință Universității de Vest din Timișoara, fiind proprietatea Ministerului Educației. Ieri, în plenul Consiliului Local Timișoara, s-a propus ca municipalitatea să dea la schimb clădirea și terenul în care funcționează Colegiul Tehnic “Dumitru Leonida” (fostul Liceu CFR). Însă, proiectul nu a trecut, obținând 17 din cele 18 voturi necesare pentru a fi aprobat, iar primarul Nicolae Robu a declarat nervos că picarea proiectului este “un boicot ordinar la adresa Timișoarei”.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că unitățile de învățământ din Timișoara ar avea nevoie de clădirea fostului Liceu CFR, mai ales că nu puțini sunt elevii nevoiți să facă ore de după-amiaza din cauza lipsei de spațiu. Aura Danielescu vine și cu o propunere: Universitatea de Vest din Timișoara să cedeze gratuit acel teren din zona Oituz.

„I-am spus domnului primar că sunt dispusă să intrăm într-un dialog, nu am dori ca această instituție să fie percepută că se opune binelui timișorenilor, nu ne opunem acelei parcări supraetajate, însă spațiul care se dorește la schimb de către UVT îi duce pe cei de la universitate în situația de a schimba o bucățică pe care au primit-o cu titlu gratuit de la statul român.


Mărinimia colegilor noștri de la universitate ar trebui să meargă până acolo încât să dea acea bucățică de la Oituz cu titlu gratuit, nu la schimb. Noi așteptăm ani de zile până găsim soluții pentru spații”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general spune că unități de învățământ precum Liceul “Grigore Moisil” sau Școala Generală Nr. 30 se confruntă cu mari probleme.

„Elevii vor ajunge să facă ore de după-amiaza. Liceul Grigore Moisil va avea, în 2018-2019, 18 clase pregătitoare, iar în 2022 – 24 de clase. Timpul pe care-l avem la dispoziție nu este în favoarea noastră. La Școala nr. 30, în septembrie, avem nevoie de 16 containere, primăria a aprobat 10 la ora actuală, așteptăm rectificarea de buget. Ce se va întâmpla peste patru ani? Este un spațiu foarte larg, foarte mare, la Dimitrie Leonida. Cu o suprafață de teren de 9.000 de metri pătrați, unde avem construcțiile noastre. Acolo, cel mai probabil, ar putea face ore Școala nr. 19 Avram Iancu, să se extindă până la zona respectivă. Ea deservește zona aceea”, a declarat inspectorul școlar general.

Aura Danielescu a mai precizat că instituția pe care o conduce nu se opune dezvoltării Timișoarei, doar că ar fi fost bună o dezbatere pe acest subiect.

„Nu ne opunem dezvoltării Timișoarei, ci doar ne dorim să le fie respectate toate părțile. Mă bazez pe înțelegearea autorităților locale, sunt convinsă că pentru Timișoara și pentru timișoreni vor găsi o soluție, fără să forțăm învățământul preuniveristar să cedeze din puținele spații pe care le are. Noi avem presiunea spațiilor, Școala nr. 16, Școala nr. 19, Școala nr. 30, Grigore Moisil, toate aceste școli au probleme foarte mari cu spațiile. Poate că ar fi bine să fi fost o dezbatere pe acest subiect”, a conchis Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.