Lucrările unuia dintre cei mai importanți artiști timișoreni contemporani, expuse la Muzeul...

Lucrările unuia dintre cei mai importanți artiști timișoreni contemporani, expuse la Muzeul de Artă. Când le puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 17 mai, la ora 18.00, la muzeul de artă timișorean va avea loc vernisajul uneia dintre cele mai importante expoziții din ultimii ani, expoziția-eveniment „Ingo Glass – Forme și culori de bază. Spațiu, ritm, lumină”, care cuprinde lucrări de sculptură realizate de cunoscutul artist.

Arta lui Ingo Glass este redusă la elemente esențiale, care constau în trei forme principale – triunghiul, pătratul și cercul – împletite în structuri tridimensionale, largi și spațioase. După ce a studiat temele importante ale artei, printre care teoria culorii, a ajuns să dea o interpretare proprie și originală temperamentului formei și culorilor, diferită de cea elaborată de Kandinski și alți reprezentanți ai curentului artistic Bauhaus, la care au aderat mai mulți artiști ai secolului XX.


El opune o soluție psihologică celei matematice, consacrate de predecesorii săi, triunghiurile sale sunt galbene, cercurile roșii iar pătratele albastre, iar paleta de culori prezintă interes și din punct de vedere cosmologic, mișcarea galaxiilor fiind exprimată prin simbolistica culorilor. Sculpturile lui Ingo Glass se remarcă atât prin simplitatea și frumusețea formelor, cât și prin arta combinării culorilor, reușind să stârnească un interes aparte.

Născut la Timișoara în anul 1941, Ingo Glass este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. În urma unui interviu acordat ziarului „Financial Times”, în care critica regimul comunist din România, în 1979 Ingo Glass a fost silit să emigreze în Germania, renunțând la tot ceea ce avea în țară.

Lucrările sale sunt acum expuse la etajul al II-lea al Palatului Baroc iar expoziția va putea fi vizitată până în 19 iunie 2017, între orele 10.00 și 18.00, cu excepția zilei de luni. Vernisajul expoziției va fi completat de un recital de pian susținut de Alexandru Reisz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.