Migranţi ilegali INVENTIVI în încercarea de a ajunge în Spaţiul Schengen. În...

Migranţi ilegali INVENTIVI în încercarea de a ajunge în Spaţiul Schengen. În ce ipostază au fost prinşi turcii şi iranienii

0
DISTRIBUIȚI

Câţiva migranţi ilegali care au intenţionat să părăsească teritoriul ţării cu scopul de a ajunge în Occident au fost mai inventivi, însă vigilenţa poliţiştilor i-a oprit la graniţa cu Ungaria. Nu a fost o încercare specifică de trecere a frontierei, pe câmp, ferită de ochii oamenilor legii, ci una cu acte, însă ilegale.

Ieri, în data de 8 mai, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-au prezentat, într-un tren Inter Regio, pe ruta Bucureşti – Viena, doi bărbaţi care aveau asupra lor paşapoarte turceşti.


În urma verificărilor imediate a rezultat cu actele prezentate sunt false, astfel că persoanele au fost conduse la sediul poliţiei. Erzan E. Şi Eyuo E., de 24 şi 23 de ani au declarat că obţinuse paşapoartele false de la o persoană pe care nu o cunosc, în schimbul a 2.000 de euro.

Doar câteva ore mai târziu, tot într-un tren Inter Regio, pe ruta Braşov – Budapesta, alţi doi bărbaţi, însoţiţi de un minor, au încercat să treacă vama ilegal, având paşapoarte austriece, tot false. Iranienii opriţi au vârste între 9 şi 34 de ani, fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au avut acelaşi discurs la declaraţiile de la sediul poliţiei, spunând că au obţinut actele în schimbul sumei de 5.000 de euro, tot de la o persoană necunoscută.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.