Migranţi PRINŞI la graniţa de vest, în apropierea a două puncte de...

Migranţi PRINŞI la graniţa de vest, în apropierea a două puncte de trecere a frontierei

0
DISTRIBUIȚI

Graniţa de vest a fost asediat şi în seara trecută de migranţii ilegali. În apropierea a două puncte de trecere au fost depistaţi cetăţeni străini care încercau fie să intre ilegal în România, fie să treacă în Ungaria fără a avea dreptul.

Trei cetăţeni din Pakistan au fost depistaţi de oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, în judeţul Caraş-Severin, ieri, în jurul orei 12.00, în apropierea localităţii Grădinari.


În urma verificărilor s-a stabilit că sunt doi adulţi, de 22 de ani, respectiv 31 de ani şi un minor în vârstă de 15 ani.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului de la Sânnicolau Mare au depistat în apropiere de Cenad patru persoane din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, printre care se afla şi un minor de 14 ani. Afganii şi pakistanezii erau solicitanţi de azil în România şi, la fel ca şi migranţii prinşi la Grădinari, au declarat că încercau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauza urmând a fi predate unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.