Mitropolitul Banatului le-a dat o mână de ajutor femeilor care nu aud...

Mitropolitul Banatului le-a dat o mână de ajutor femeilor care nu aud din Timișoara. Ce bucurie le-a făcut

0
DISTRIBUIȚI

Mitropolitul Banatului le-a făcut o mică bucurie femeilor din Timișoara care nu aud și care participă la slujba de Liturghie, în fiecare duminică, la biserica din Piața Sinaia. Astfel, ieri, ÎPS Ioan Selejan le-a oferit femeilor prezente în lăcașul de cult pulovere noi, ca semn “de cinstire și de prețuire”.

„Inima este cel mai frumos templu de pe pământ în care se odihnește Hristos. Ea este singura casă în care vrea să-și plece capul Hristos. Cât de fericiți eram atunci când, copii fiind, ne legănau mamele noastre în brațe, iar noi dormeam cu capul pe pieptul mamei! Tot așa se bucură și Hristos când Îl lăsăm să se odihnească în inimile noastre”, le-a spus femeilor prezente la slujbă mitropolitul Banatului.

La finalul Liturghiei, după ce a împărțit pulovere credincioaselor care nu aud, ÎPS Ioan Selejan a mers și în biserica mare, unde a oferit din nou îmbrăcăminte.

„Astăzi am împărțit peste 1000 de pulovere noi pentru credincioasele din bisericile noastre, ca semn de cinstire și prețuire pentru ceea ce fac în cadrul Bisericii lui Hristos. Astăzi cinstim femeia și mama creștină, care naște prunci și îi crește cu trudă, punându-i apoi să fie oameni de nădejde ai patriei și Bisericii noastre”, a mai spus mitropolitul Banatului.

Vă reamintim că în Paraclisul “Sfânta Maria” de la demisolul bisericii din Piața Sinaia, preotul Eugen Bendariu oficială slujbele pentru credincioșii cu deficiențe de auz și vorbire.


Acesta comunică prin mimică, gesticulație și dactileme cu persoanele cu astfel de deficiențe.

Comunitatea persoanelor cu dizabilități de auz și vorbire din Timișoara a luat ființă în anul 2001. Această comunitate numără aproximativ 300 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.