O legătură pe șosea între Arad și Timiș, dar și un drum...

O legătură pe șosea între Arad și Timiș, dar și un drum de interes turistic, modernizate pe bani europeni. Vezi despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Consiliul Județean Arad au semnat un contract de finanțare pentru modernizarea drumurilor județene care leagă Aradul de Pâncota, cel mai circulat drum din județul Arad, și, în continuare, Pâncota de Buteni, care va permite locuitorilor din zona rurală să ajungă mai ușor în orașul Pâncota sau capitala de județ Arad. Totodată, va fi facilitat accesul spre mai multe obiective turistice din județ, presum stațiunea Moneasa, Căsoaia, lacul Tauț sau podgoria Aradului.


Un al doilea contract a fost semnat pentru modernizarea drumului județean dintre Sânpetru German și limita județului Timiș, prin care se va asigura o mai bună legătură rutieră cu acest județ.

Primul proiect, a cărui valoare nerambursabilă este de aproximativ 138 milioane de lei, respectiv 98% din valoarea eligibilă a proiectului, va fi realizat în termen de 55 de luni și presupune modernizarea a 61,9 kilometri de drum județean, construirea sau modernizarea a 18 stații de transport public și diverse marcaje rutiere pentru o mai mare siguranță a circulației. Totodată, se va îmbunătăți accesul la rețeaua transeuropeană de transport, drumurile modernizate deservind aproximativ 220.000 de locuitori.

Al doilea proiect are prevăzut un termen de execuție de 28 de luni și constă în modernizarea a 6,92 kilometri de drum, între localitatea Sânpetru German și limita județului Timiș, facilitând accesul a peste 6.200 de locuitori la rețeaua transeuropeană de transport rutier, respectiv tronsonul de autostradă Nădlac-Arad, la care se poate ajunge trecând Mureșul peste podul care a fost construit la Pecica. Fondurile europene, care reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului, sunt în valoare de 15,4 milioane de lei.

Proiectele sunt finanțate prin axa prioritară 6, care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională din cadrul Regio-POR 2014-2020.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.