OFICIAL Centura de sud a Timișoarei se face doar cu o bandă...

OFICIAL Centura de sud a Timișoarei se face doar cu o bandă pe sens. Vezi explicaţia secretarului de stat Dragoş Titea

0
DISTRIBUIȚI

Rămâne cum s-a stabilit prin studiul de fezabilitate ţinut în sertarele Ministerului Transporturilor încă din 2011: centura de sud a Timişoarei se va realiza cu o singură bandă pe sens.

„Eu nu am auzit niciodată, şi l-am întrebat şi pe domnul director (n.r – directorul DRDP Timişoara, Horaţiu Simion) dacă vreodată a fost o discuţie ca această centură să fie la patru benzi.


Niciodată nu s-a vorbit să fie două benzi pe sens la acel drum. Există nişte studii de impact pe acel drum şi din aceastea rezultă că nu necesită trecerea la drum expres. Acest drum este cu două benzi pe sens, una dus şi una întors şi un acostament lateral mare cât o bandă. (…) Terenul este cumpărat pentru regim de drum expres, autostradă, investiţia ca să putem să îi dăm drumul a fost o promisiune a prim-ministrului Sorin Grindeanu de a se realiza această centură cât mai repede”, a declarat Dragoș Titea, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, aflat astăzi la Timişoara.

Conform directorului DRDP Timişoara, Horaţiu Simion, studiile arată că drumul dinspre Moravița înspre Timișoara e tranzitat de 3.700 de mașini pe zi. Țițea a mai adăugat și detalii legate de termenele de execuție aferente realizării centurii de sud. „8 iunie este data limită pentru depunerea ofertelor, se depun ofertele, se analizează ofertele, dăm drumul la licitație și dăm drumul la proiect. Pentru studiul de impact trafic din momentul acesta, acest studiu ne arată că este de ajuns să avem două benzi și două benzi de acostament pe stânga și dreapta. Dacă pe viitor vom avea un trafic care să pună probleme, vom putea să o transformăm într-un drum cu regim expres”, a mai spus Titea.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.