Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara. „Mulți medici se vor întoarce în...

Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara. „Mulți medici se vor întoarce în România dacă de la 1 ianuarie salariile vor fi mărite” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

În paralel cu profesia de medic ginecolog, managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, și-a găsit o pasiune cu ajutorul căreia a adus beneficii în valoare de milioane de euro instutiției pe care o conduce și, totodată, pacienților spitalului. Mii de femei însărcinate au putut să-și țină nou-născuții în brațe grație echipamentelor venite la Spitalul Municipal Timișoara în urma proiectelor pe fonduri europene scrise în timpul liber de doctorul ginecolog Olimpia Oprea.

„Lipsa banilor, cred că din această cauză nu sunt echipamente atât de bune la stat, ca la privat. Din afară consultanții pe fonduri europene fac treabă pe foarte mulți bani. Eu am scris pe gratis, din concediile mele de odihnă. Consiliul județean sau administrația e greu să vină spre tine. Trebuie să ia inițiativă cineva din interior. Cheia succesului e multă muncă. Am renunțat la concediile mele sau la weekend-uri. Pentru copilul meu au existat momente în care nu am putut fi alături de el tot timpul, dar am satisfacția multor lucruri frumoase realizate. Merg mai departe”, s-a confesat Olimpia Oprea la PRESSALERT LIVE.

Spitalul Municipal Timișoara își desfășoară activitatea în 13 clădiri răspândite în diferite părți ale orașului. „Clinica de maxilo-facială va rămâne pe loc, la fel ca și cea de oftalmologie, acolo unde colegii își doresc să rămână, dar și cea de balneofizioterapie, care e într-o clădire frumoasă, pe strada C.D. Loga, deținută de primărie. Există un proiect prin care vrem să folosim izvoarele de apă termală din Parcul Copiilor și de lângă BRD. Urmează în ședința de consiliu local să se hotărască darea în administrare a terenului. S-a stabilit, cu Primăria Timișoara, că se vor extinde Clinicile Noi.


Există documentația depusă prin care clădirea se va mări cu încă un nivel și se va construi un corp în partea stângă, de cca. 6-7 nivele, în care să relocăm secțiile”, a dezvăluit Olimpia Oprea în studioul HDV.

Chestionată în ceea ce privește problema cancerului în vestul lării, managerul Spitalului Municipal Timișoara a spus că: „e foarte important acest segment și am reușit să rămânem într-un proiect al Băncii Mondiale, initiațivă care a pornit de când era profesorul Mazilu (n.r. – fostul manager al Spitalului Municipal Timișoara). Vom primi un aparat de radioterapie, un accelerator care are un preț de undeva de 2 milioane de euro și care ne va fi de mare ajutor. Există doar la Oncohelp astfel de accelerator. Am primit de la primărie bani pentru achiziția unui echipament de brahiterapie, unde vom lansa licitația. Avem norocul că e o echipă bună la administrația spitalului și la achiziții, care știe să deruleze procedurile fără probleme”, a declarat doctorul Olimpia Oprea.

Cât despre refuzul unor medici de a face avorturi interne managerul Spitalului Municipal Timișoara a menționat că: „foarte mulți refuză să facă de la o anumită vârstă. La început ești curios, trebuie să le știi pe toate. Există mulți medici care doresc să facă avortul, atunci eu nu sunt obligată să fac acest lucru. Este un serviciu la cerere. Este foarte greu, mai ales pentru o femeie. Atunci când scoți o sarcină avansată în săptămâni se văd mânuțe, piciorușe. E greu… Avorturile au mai scăzut. Am hotărât să creștem taxa și pentru că era cea mai mică din România. Acum e la 150 de lei”, a menționat invitata PRESSALERT LIVE.

Olimpia Oprea a mai spus că creșterile salariale îi determină pe mulți doctori să se întoarcă în instituțiile medicale de stat. „Dacă se vor face cele două maternități, va fi ca în Occident. Acum există tendința ca medicii să se întoarcă din străinătate, asistente medicale se întorc din privat, la stat. Avem medici la «Municipal» care așteaptă să vadă ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2018, dacă se vor mări salariile vor reveni din străinătate. Chiar am avut o discuție cu o colegă din Elveția care e de doi ani acolo și a făcut cerere să se întoarcă, în cazul în care se vor mări salariile”, a dezvăluit managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, invitată la PRESSALERT LIVE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.