Prefectul Băcală, la plimbare cu tramvaiul decorat de Ziua Europei: „M-aș fi...

Prefectul Băcală, la plimbare cu tramvaiul decorat de Ziua Europei: „M-aș fi bucurat să fie plin cu turiști”

0
DISTRIBUIȚI

Pe străzile Timișoarei a circulat, astăzi, de Ziua Europei, și un tramvai decorat de studenți de la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest. Astfel, tinerii au pictat drapelul european și au scris cuvinte ca “unitate”, “diversitate”, “multiculturalitate” sau “solidaritate” în exteriorul garniturii.

Momentul festiv de plecare a tramvaiului aniversar dedicat sărbătoririi a zece ani de la integrarea României în Uniunea Europeană a avut loc pe muzică de fanfară militară. Garnitura a circulat gratuit din Piața Libertății pe linia 6. De asemenea, călătorii au primit materiale informative cu tematică europeană, iar elevi de liceu au realizat interviuri în cadrul unei acțiuni de implicare a tinerilor prin jurnalism cetățenesc.

În tramvai s-au urcat și prefectul județului Timiș, Mircea Băcală, și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, care au coborât după câteva stații.

“Acest lucru îl facem aproape în fiecare an și, după cum observați, tramvaiul nu este gol. M-aș fi bucurat dacă ar fi fost plin de turiști care vizitează acest frumos oraș, fiindcă era o ocazie cu care să se poată apropia mult mai mult de frumoasele locuri ale acestui oraș.


Este un lucru foarte frumos faptul că cei de la Regia Autonomă de Transport Timișoara și cu efortul, munca studenților de la Arte au pictat acest tramvai tocmai pentru ca această zi să fie mult mai frumoasă”, a precizat Mircea Băcală.

Începând cu ora 20.00, în Piața Unirii, Primăria Timișoara a pregătit mai multe concerte susținute de Direcția 5, Alina Eremia și Feli Donose, pentru a marca Ziua Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.