Compozitorul timişorean Cari Tibor, premiat la un festival internațional

Compozitorul timişorean Cari Tibor, premiat la un festival internațional

0
DISTRIBUIȚI
Compozitorul timişorean Cari Tibor a cucerit o nouă distincţie în cadrul festivalului internaţional de animaţie Gulliver

Compozitorul timişorean Cari Tibor a cucerit o nouă distincţie, în cadrul festivalului internaţional de animaţie Gulliver, desfăşurat zilele trecute la Galaţi fiind recompensat cu „Premiul pentru muzica originală“ din spectacolul „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele“ , în regia lui Ioan Brancu, al Teatrului de Animaţie ”Ţăndărică” din Bucureşti. În cadrul aceluiaşi festival, Cari Tibor a mai câştigat acum trei ani premiul pentru cea mai bună muzică pentru spectacolul „Da Yang şi Prinţesa Da Yin”.

Cea de-a XXV-a ediţie aniversară a Festivalului Internaţional de Animaţie ”Gulliver” din Galaţi s-a încheiat săptămâna trecută, în ropote de aplauze, pe scena Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” din Galaţi.


Cu toate că festivalul a devenit unul destinat întregii familii, deoarece din programul de seară fac parte şi spectacole pentru adulţi, acesta este, la bază, un festival de animaţie pentru copii, având un caracter competitiv. Cel mai dorit şi aşteptat premiu din festival a fost acordat, la această ediţie aniversară, Teatrului de Animaţie ”Ţăndărică” din Bucureşti pentru spectacolul „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele“, un poem plin de tandrețe, de candoare, de sensibilitate care vorbește despre prietenie, întrajutorare, tristețe, bucurie şi speranţă.

„Mă bucură foarte mult aceste premii. Ador să scriu muzică pentru spectacole de teatru de marionete şi animaţie. Copii sunt cel mai sinceri şi primeşti cel mai bun feedback de la ei. Aceste premii sunt confirmări de care fiecare artist are nevoie deşi  nu e cel mai important lucru. Mulţumirile adevărate ai când vezi că copii şi chiar şi adulţii se bucură şi sunt atenţi la ce se-întâmplă pe scenă. Atunci e clar că ai făcut o treabă bună“, ne-a declarat Cari Tibor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.