Direcţia-mamut de comunicare din Primăria Timişoara, destructurată de noua Organigramă. Ce spune...

Direcţia-mamut de comunicare din Primăria Timişoara, destructurată de noua Organigramă. Ce spune Robu despre purtătorul de cuvânt

0
DISTRIBUIȚI

Foarte bună – așa a catalogat primarul Nicolae Robu noua Oranigramă a Primăriei Timișoara, votată ieri în Consiliul Local Timișoara. 16 consilieri și-au exprimat votul pentru adoptarea celei de-a treia versiuni a Organigramei, după ce primele două variante nu au fost pe deplin pe placul primarului.

„Organigrama este una elaborată, una în care sunt modificări importante faţă de ce am avut până acum şi sunt convins că ea va asigura o mai bună funcţionare. Desigur că până la urmă sunt importanţi oamenii care populează diversele poziţii din schema de personal, dar şi Organigrama este foarte importantă. Cred că este foarte important ce am făcut la Direcţia Edilitară, care reprezintă o transformare a Direcţiei Tehnice. Am creat acolo o structură de generare şi implementare şi monitorizare de proiecte pe zona aceasta edilitară. Şi celelalte activităţi sunt mai bine structurate faţă de cum era înainte. Cred că este foarte important că am creat o direcţie generală prin comasarea Direcţiei de Urbanism cu cea de dezvoltare, această direcţie fiind mult mai bine închegată şi, consider eu, în acord cu nevoile de funcţionare ale instituţiei.


De asemenea, sunt modificări importante şi pe ceea ce a fost Direcţia de Comunicare, care acum a ajuns cu mai puţine activităţi în cadrul ei, dar activităţile continuă şi sunt cuprinse acolo unde firesc să fie ele cuprinse”, a declarat primarul.

Edilul a explicat și schimbările care vor fi operate în cadrul Direcției de Comunicare, care până acum număra 66 de angajați.

„Nimeni nu va fi dat afară, oamenii vor merge în diverse alte poziţii. Unii vor merge şi spre Casa de Cultură a municipiului, alţii merg spre Serviciul de achiziţii unde am avut deficit de personal, alţii vor merge şi spre Direcţia Edilitară. Am creat şi acea structură care nu are personal Autoritatea de implementare a proiectelor asumate de din postura de viitoare Capitală Culturală a Culturii. (…) Una peste alta, sunt foarte multe modificări în această Organigramă. Dacă până acum am făcut mai degrabă cosmetizări faţă de ceea ce a existat în variantele anterioare, modificarea mai radicală fiind făcută chiar la prima Organigramă după ce am devenit primar, acum am făcut o generare de Organigramă cu multe noutăţi şi cu intervenţii radicale, care toate au la bază experienţa pe care am dobândit-o de când sunt primar”, a explicat Robu.

Acesta a admis că deși legea îl obligă să aibă prin Organigramă un purtător de cuvânt, postul va rămâne neocupat.
„Există structura că e obligatoriu prin lege. Există structura Compartiment şi purtător de cuvânt şi informaţii de interes public, le-am cuplat împreună pe cele două, dar desigur că pe cât posibil îmi voi purta singur cuvântul”, a adăugat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.