Primarul Nicolae Robu, noi interdicții în centrul Timișoarei, după ce a scăpat...

Primarul Nicolae Robu, noi interdicții în centrul Timișoarei, după ce a scăpat de bicicliști: „Nu au voie nici cei cu role, skate și trotinete”

3
DISTRIBUIȚI

Bicicliștii nu mai au voie de ceva vreme să pedaleze prin zona pietonală din Cetate, amenzile fiind usturătoare, însă edilul-șef consideră că eradicarea călătorilor pe două roți din zona centrală nu este suficientă.

„Nu au voie nici cei cu role, skate și trotinete. Poliția are o abordare care dovedește îngustime de înțelegere a lucrurilor, spunând că nu au găsit aceste instrumente de mobilitate enumerate în lege. Păi legea discută principii, are un spirit al ei, nu trebuie să enumere exhaustiv tot ce este folosit pentru mobilitate. Nici cei cu trotinete nu au voie să circule în zonă, categoric. Nu trebuie să ne oprim la ceea ce găsim în enumerări, noi putem să interzicem fără nicio problemă și folosirea skate-urilor și folosirea trotinetelor în aceste zone pietonale, pentru că sunt realmente un pericol”, a declarat primarul Timișoarei pentru tion.ro.

Nicolae Robu, care folosește și el trotineta, este de părere că zonele de promenată trebuie să fie dedicate strict plimbărilor, iar skaterii vitezomani pot chiar ucide un copil în cazul unei coliziuni.


„Planul este să generăm o hotărâre care să îi interzică inclusiv skate-ul. Zonele pentru acestea le amenajăm special, iar zonele de promenadă trebuie să fie zone de promenadă. Ce vrem? Vrem să moară un copil? Că dacă îl lovește unul care merge cu viteză cu skate-ul, pe un copilaș, îl omoară pur și simplu. Nu că îi rupe o mână sau un picior, îl omoară la cum merg unii. Nu ne putem juca cu lucrurile astea. Eu o să folosesc în continuare trotineta, dar pe traseele care vor fi autorizate. Comisia de Circulație hotărăște conform legii, ea este abilitată prin lege să stabilească circulația. Nu știu să spun cum vor fi amenzile. Hotărârea va fi pentru cine prezintă pericol. Noi nu venim cu aceste interdicții de dragul de a interzice, eu sunt un om al libertății și al libertăților, dar sunt un om rațional, un om care are responsabilități în acest oraș și mă achit de ele. Eu nu aștept nenorocirile să iau o măsură. Nu am niciun dubiu, s-ar ajunge la nenorociri dacă nu ar exista aceste interdicții”, a mai spus Robu.

Potrivit informațiilor obținute de sursa citată de la Primăria Timișoara, pe o parte din străzile pietonale din Cetate este permisă și circulația bicicliștilor, acestea fiind E. Ungureanu, A. Pacha, Radu Negru, E. Carusso, Victor Vlad Delamarina, Gheorghe Lazăr – de la intersecția cu str. E. Ungureanu spre Piața Unirii, Lucian Blaga, J. Bolyai, Dimitrie Cantemir și Palanca”.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. In câteva zile o sa constate ca și cărucioarele prezintă un pericul pentru copii. Noroc ca terasele și birturile din centru care ocupa 60% din teren sunt o oaza de sănătate.

  2. Dacă tot vor sa interzică asta… sa ne faca trotuarele de prin oras calumea, pista de biciclete sa fie mai mare peste tot! Pe bega mergi cât mergi si nu ai loc sa treci dacă vine unu din fața… oamenii stau pe pista…dupa tot noi suntem injurati…. ajungem sa mergem pe drumuri sa ne strecuram printre masini si nici ala nu e drum de doamne ajuta… sa interzică cât vor dar sa faca si ceva in cazul asta…

  3. Incuiatul de Robu face de rusine PNLul noroc ca este USRul si vom vota oameni mai luminati data vitoare. Asta daca nu se vor strange mai devreme semnaturi ca si la Firea pt referendumul de demitere. Este o ingradire a libertatiilor fundamentale umane ceea ce face omul acesta si nu are nici un motiv serios cu care sa-si justifice acesta decizie care nu are nimic uman. Poate doreste ca tinerii Timisoarei sa emigreze. Um imbecil care vrea sa faca bani la bugetul primariei de pe spatele cetatenilor care nu au facut rau nimanui. Poate ar trebui sa interzica si carucioarele pt copii, si pe cele ale invalizilor ca sa intre in carte recordurilor ca cel mai al dracului primar din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.