Liberalul Robu instigă la violență împotriva pesediștilor: ”Ar trebui să dea timișorenii...

Liberalul Robu instigă la violență împotriva pesediștilor: ”Ar trebui să dea timișorenii cu pietre după ei”. Cum va împiedica construirea sălii polivalente la Giroc

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu este foc și pară pe Consiliul Județean Timiș și pe președintele Călin Dobra, nemulțumit fiind că sala polivalentă s-ar putea realiza la Giroc, și nu la Timișoara. Primarul Timișoarei a precizat că ceea ce face PSD e “drept de atenția procuraturii”, fără a oferi prea multe detalii.

“Eu sunt nevoit să lupt pentru interesele Timișoarei, nu doar să militez pentru ele, așa cum ar fi firesc să se întâmple. Am ajuns în situația în care e nevoie de luptă. Ceea ce face PSD-ul e absolut scandalos, e drept de atenția procuraturii și am măsura cuvintelor. Este inadmisibil să refuzi o locație pentru o sală polivalentă din municipiul Timișoara, aflată într-un loc gândit ca și campus sportiv, printr-un masterplan pentru infrastructura sportivă a orașului și gândit astfel de către specialiști de primă marcă, inclusiv de specialiști de top internațional”, a afirmat, nervos, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că nu va lăsa Consiliul Județean Timiș să realizeze Sala Polivalentă a Giroc și s-a și gândit la o metodă prin care să facă acest lucru.

“Dacă CJ Timiș persistă în această dorință de a bloca realizarea în Timișoara a sălii polivalente, pentru că despre asta e vorba, despre un boicot la adresa Timișoarei, pentru că eu sunt liberal și ei nu pot înțelege că politica e politică și administrația și interesul public sunt administrație și interes public. Ei profită de faptul că simplul cetățean are altă zonă de preocupări și nu știe aceste lucruri și tot bagă în față Compania Națională de Investiții. CNI este un simplu executant care va face ce i se spune. Dacă PSD-ul va merge mai departe pe această linie, dar n-o să poată merge, pentru că degeaba și-au exprimat acordul să se construiască acolo, în Giroc, sala polivalentă, că mai întâi trebuie eliberat terenul de niște construcții. Iar demolarea construcțiilor nu se poate face decât printr-un vot dat de cel puțin două treimi dintre consilierii județeni. Ori, fără consilierii județeni liberali nu se poate obține o majoritate de două treimi. Drept urmare, acel loc n-o să fie liber”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul a mai precizat nervos că timișorenii ar trebui să „dea cu pietre după pesediști” și că CJ Timiș “nu e în stare” nici măcar să pună săpun lichid la toatele stadionului “Dan Păltinișanu”.

“De ce peste tot astfel de săli se fac în orașe și nu afară? Pentru că aici sunt importante interesele ale unor grupuri și persoane, și nu interesul public.


Ar trebui să dea timișorenii cu pietre după ei. Procuratura va afla despre ce interese este vorba, eu nu sunt investigator. O
să se lămurească despre ce e vorba. Eu am avertizat că voi face apel la instituțiile statului să clarifice aceste lucruri, și aici și în altă locație, unde a devenit foarte interesat consiliul județean acum să facă dezvoltări. Un consiliu care nu e în stare să pună săpun lichid în toaletele de la stadionul pe care-l are în administrare și să taie iarba. Hai să fim serioși, să termine muzeul și să facă racord la autostradă și multe alte lucruri. Nu face nimic, de fapt”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că începând de astăzi este în “război deschis” cu PSD-ul și a precizat că nu a renunțat la ideea de a realiza o sală polivalentă în oraș.

“Eu nu sunt împotriva a nimic, eu sunt doar pentru Timișoara. Prin urmare, municipiul Timișoara își va face pe banii săi o sală polivalentă de mari dimensiuni. Că va fi de 16.000, de 14.000 de locuri, vor stabili proiectanții, dar o vom face în Timișoara, într-o locație care este potrivită pentru așa ceva. Să nu creadă că-și bat joc de Timișoara aceste personaje care n-au scrupule. Sunt în război deschis cu PSD. Am avut o discuție și astăzi cu domnul președinte Dobra. De luni de zile îl invit să bem o cafea și să discutăm probleme de interes public. Nu vine. Evident că e limpede de ce nu vine, că nu face față unei discuții logice, cu argumente pentru obiectivele Timișoarei, că el nu e interesat de obiectivele publice. I-am spus haideți să facem o înțelegere care să se materializeze prin hotărâre de consiliu local, respectiv hotărâre de consiliu județean, prin care să stabilim că atunci când sala pe care n-o construiește consiliul județean și nici primăria, CNI, va fi gata, ea va fi dată în proprietate 50% consiliului județean și 50% Primăriei Timișoara. Din partea mea, să numească, pentru că asta ar fi o miză pentru ei, directorul acelei instituții să fie numit de CJ Timiș, nu am nicio problemă. Dar trebuie să fie în Timișoara acest obiectiv, nu poate rămâne Timișoara în urma tuturor celorlalte orașe”, consideră Robu.

În final, primarul Timișoarei a precizat că cei de la CNI nu aveau de unde să știe că există comuna Giroc, pentru a stabili ca sala polivalentă să se realizeze acolo

“Își închipuie cineva că cei de la CNI știau că există comuna Giroc? Sau că ei, după ce au fost în vizită și au spus că e foarte bună locația pe care a propus-o primăria, s-au răzgândit și nu au cerut primăriei altă locație, ci au cerut consiliului județean? E evident că e misiunea politicului. PSD vrea să pună mâna pe Timișoara. Cum poate după mintea lor, că n-o să pună niciodată? Boicotând pasajul Popa Șapcă, pasajul Jiul, viitoarele pasaje și construcții de poduri, boicotând construcția Sălii Polivalente”, a conchis Robu.

2 COMENTARII

  1. Domnul Robu este in primul rand mare liberal (asa sustine mereu!), un liberal care a fost bugetar toata viata (si acum, tot aia e!). Aceasta speta de liberali, intreaga viata bugetari, este cea mai jalnica din toate. Daca ar fi in primul rand doar primarul Timisoarei, ar fi mai bine…poate…P.S. Eu chiar sunt liberal, inafara bugetului de 20 de ani.

  2. vorbește cât și pentru cei care nu-l cunosc vă rog să observați argumentarea pentru amplasarea inițială (pe care nu prea știe, umbrit de nervi, să o suțină caraghiosul nostru primar), este net superioară și mult mai bine argumentată(cu tot cu documentație) față de cea a CjT, care zice cam așa: ”am șpe plăci betonate la Giroc, vechi de zeci de ani, și tocmai de aceea este fezabil să construim colea” (ei nefiind în stare să medieze atragere de fonduri pentru o centură amărâtă) D.p.d.v. urbanistic, propunerea CJT este absolut nejustificată în comparație cu propunerea inițială. Iar tergiversarea și propunerea de relocare este în mod cert un efort deliberat bazat doar pe a pune o piedică pur politică.

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2017/05/primarul-robu-anun-ataca-consiliul-judetean-timis-pe-tema-construirii-salii-polivalente-ceea-ce-face-psd-e-de-atentia-procuraturii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.