Primarul Robu, după ce i-a atacat pe arheologi pentru oprirea lucrărilor la...

Primarul Robu, după ce i-a atacat pe arheologi pentru oprirea lucrărilor la strada Popa Șapcă: „Îmi doresc să nu se distrugă nimic din ce e valoros”. De ce este, totuși, nemulțumit

0
DISTRIBUIȚI
vestigii popa sapca
Vestigii arheologice descoperite pe str. Popa Șapcă.

Nicolae Robu le-a răspuns, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizate la Primăria Timișoara, reprezentanților Muzeului Banatului, care au arătat, ieri, că arheologii respectă legea și că strada Popa Șapcă se află în perimetrul unui sit arheologic.

Vă reamintim că un angajat la Muzeului Banatului a făcut o plângere la IPJ Timiș, iar vineri polițiștii au mers în control pe șantier. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru distrugerea monumentelor istorice, după ce a fost turnat beton peste vestigiile arheologice.


De asemenea, firma care realizează lucrările la Popa Șapcă s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei, iar lucrările au fost oprite până la sfârșitul lunii mai, pe o porțiune.

Primarul Timișoarei și-a schimbat discursul, după ce vineri i-a acuzat pe arheologi de boicot și a precizat, astăzi, că nu vrea să intre în dispute și că nu-și dorește să se distrugă nimic din ce este valoros.

„La Popa Șapcă se lucrează, pe o porțiune s-a dat dispoziție ca lucrările să fie sistate. Zilele trecute, mi-am exprimat nemulțumirea cu privire la modul de lucru al arheologilor. Consider că trebuie să avem grijă de patrimoniul istoric, dacă sunt vestigii, trebuie să le păstrăm, să nu se distrugă nimic. Arheologii sunt cei care stabilesc, potrivit legii, ce merită păstrat și ce nu. Măsura de descărcare arheologică a fost luată recent, se vorbea înainte doar de supraveghere arheologică. Eu nu vreau dispute, cine nu are de lucru se irosește în astfel de dispute”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu.

Totuși, primarul Timișoarei este nemulțumit de faptul că lucrările au fost sistate pe o porțiune mai mare decât era necesar, din punctul său de vedere.

„Consider că era suficientă o restricționare a lucrărilor pe o porțiune mai restrânsă, unde erau semne că se putea face o cercetare arheologică. Acolo (n.r. – pe strada Popa Șapcă) s-a săpat și s-a resăpat și în trecut. Nu cred că este bine să nu se ia în considerare ce au săpat cei de dinainte și ce descoperiri au făcut. Dar, repet, îmi doresc să nu se distrugă nimic din ce e valoros”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.