Programul Timișoara – Capitala Tineretului din România, la final: ce proiecte vor...

Programul Timișoara – Capitala Tineretului din România, la final: ce proiecte vor continua și cui a fost predat titlul

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara a predat titlul Capitala Tineretului din România orașului Bacău.

Sute de activități, proiecte și evenimente au avut loc, în ultimul an, la Timișoara, care au pus în valoare tinerii din regiune, dar și ideile lor. Totul în cadrul programului Timișoara – Capitala Tineretului din România, care astăzi a ajuns la final. Începând de mâine, timp de un an, acest titlu va fi purtat de Bacău.

Festivitatea simbolică de predare a titlului a avut loc, astăzi, în Piața Operei din Timișoara, în fața literelor volumetrice. Adrian Vilcea, președintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș, spune că o parte dintre proiectele implementate în cadrul programului vor continua, mai ales că Timișoara se „bate” pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

“Fiind prima ediție, a fost o mare provocare pentru noi. A fost un an întreg de activități, pregătit în trei luni. Credem că rezultatele care au fost ne-au făcut o poftă mult mai mare, drept urmare am și aplicat pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului și am ajuns în finala competiției. Sunt câteva elemente cheie pe care urmează să le păstrăm. Vorbim despre Check-Out Festival, care nu este doar un festival de artă stradală, dar și unul care încearcă să lucreze cu tineri care provin din medii defavorizate, din centre de plasament. Deci, utilizăm cultura ca măsură de integrare socială.


Mâine (n.r. marți) lansăm în dezbatere Strategia Județeană pentru Tineret. Vom lansa și platforma de voluntari, cu scopul de a face o conexiune între tineri și sectorul nonguvernamental. Ne gândim să aducem în Timișoara personalități, care să împărtășească tinerilor experiențele pe care le au”, a afirmat Adrian Vilcea.

Începând de marți, 2 mai, Bacăul este cel de-al doilea oraș care va purta titlul de Capitala Tineretului din România. Bacău are la dispoziție și 50.000 de euro pentru a dezvolta activitățile pe care și le-a propus, bani pe care i-a primit din partea unei companii bancare. Programul de activități pentru tineri propus de Bacău este inspirat din George Bacovia.

“Ne propunem să ne bucurăm în acest an de tot ce înseamnă Bacău – Capitala Tineretului din România și dorim să facem foarte multe evenimente, avem foarte multe proiecte și vrem să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că tinerii contează în România. Am câștigat și o sponsorizare de 50.000 de euro, prin care suntem motivați să ducem la capăt acest proiect”, a declarat Gabriel Cărnariu, reprezentant al programului Bacău – Capitala Tineretului din România.

Obiectivul programului “Capitala Tineretului din România” este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri şi să-i implice activ în procesele decizionale din oraşele lor pe teme ce ţin de educaţie, cultură, politică demografică şi alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, îşi propune să stimuleze autorităţile publice locale şi companiile private să susţină şi să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

În perioada următoare, va fi lansată competiția pentru selectarea următorului oraș care va purta titlul de Capitala Tineretului din România, începând cu mai 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.