Rețeaua care făcea jocurile în justiție despre judecătorul care a ”trântit” dosarul...

Rețeaua care făcea jocurile în justiție despre judecătorul care a ”trântit” dosarul DNA: ”Păi s-o vorbit (…) Ăla o fost polițist de frontieră”

0
DISTRIBUIȚI

Probele strânse de anchetatorii de la DNA Timișoara arată că se lucra pe toate fronturile pentru a ”trânti” doaarul DNA în care au fost trimiși în judecată polițiștii de frontieră de la vămile arădene Vărșand și Naidăș pentru fapte de corupție. Vă reamintim că în dosarul de trafic de influență fostul vameș Dorel Țica și Ștefan Mărunțelu, soțul verișoarei fostului judecător Cristian Dacu, au fost arestați preventiv, iar Dacu împreună cu avocații Pompiliu Stanciu și Angelina Tufariu, foști procurori pensionari, sunt suspecți.

La o întâlnire cu unul dintre denunțători, Dorel Țica i-a explicat că s-a vorbit cu judecătorul de la Tribunalul Arad, care judecă pe fond dosarul, și că se așteaptă să se rezolve punerea în libertate a celui arestat de către judecătorul Vlad Florentin.


”Păi s-o vorbit. Și la Arad s-o vorbit. Și cu el… Ăla o fost polițist de frontieră. No. Așteptăm. Verdictu”. Pentru a arăta că este o variantă de încredere. Țica a dat ca exemplu un alt dosar, instrumentat de DIICOT Arad, în care suspectul a rămas liber ca pasărea cerului, nepriminnd nici măcar control judiciar după ce a fost arestat, fapt ce i-a permis să părăsească țara a doua zi.

După două zile de la această discuție, judecătorul, în cameră preliminară, a dispus anularea tuturor probelor din dosarul  DNA pe motiv că ar fi fost obținute în mod nelegal, însă nu a dispus și eliberarea celui arestat. Ciudat, deși a considerat că nu sunt probe legale în dosar, judecătorul de la Tribunalul Arad a considerat că polițistul de frontieră poate să rămână arestat în baza probelor anulate. Practic, pisica a fost aruncată judecătorului de la Curtea de Apel Timișoara. care a judecat contestația la prelungirea arestului și care a fost obligat să dispună punerea în libertate, având în vedere că nu s-a judecat, încă, contestația la anularea probelor din camera preliminară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.