Robert Șerban: „Zona politică este un teritoriu al ciumei”. Ce autori timișoreni...

Robert Șerban: „Zona politică este un teritoriu al ciumei”. Ce autori timișoreni au primit premii din partea Uniunii Scriitorilor din România VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Scriitorul și jurnalistul timișorean Robert Șerban, invitat aseară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, a vorbit despre noua sa carte de poezii, Ascuns în transparență, apărută la editura Polirom. Volumul este un amalgam de creații lirice, puse într-o formă estetică atractivă de graficianul Pavel Vereș.

„Un dar pe care mi l-a făcut Pavel Vereș, în sensul în care el este un grafician, un artist din generația ’80 căruia îi place poezia. Mi-a propus să facem împreună o carte, el să și-o imagineze ca grafică iar eu să fac o selecție din poeziile mele pe care să le aranjeze cum vrea. E ieșit o nebunie de carte. Orice scriitor visează să aibă o carte frumoasă, mai ales poeții. Atât de frumoasă ca aceasta, cu supracopertă, tipărită impecabil, nu am mai întâlnit”, a precizat Robert Șerban. „Doi timișoreni au luat premii la Târgul de Carte din București din partea Uniunii Scriitorilor. Cel mai bun romancier al anului trecut a fost considerat Ioan Morar, membru al filialei din Timișoara a Uniunii Scriitorilor.


E un bănățean care trăiește în Franța, aproape de coastă. Premiul special pentru critică l-a luat Mircea Mihăieș pentru Ulysses, 732. Romanul Romanului, o carte formidabilă care de când a apărut toată lumea a pronosticat că va rade toate premiile. Trebuie să ne bucurăm că Timișoara, cel puțin din punct de vedere al literelor, stă foarte bine”, a informat jurnalistul Robert Șerban.

Întrebat despre motivele pentru care clasa politică nu contenește să se schimbe, scriitorul timișorean a menționat că: „m-am întrebat de ce sunt atât de mulți oameni, evident, competenți, care au ieșit din propriul birou și au demonstrat că pot face mai multe. Ei nu intră în politică pentru că acolo este un fel de teritoriu al ciumei. Eu sunt un tip sănătos, care mănânc regulat și nu m-aș duce în zona ciumată. Mai ales că e o zonă populată, băieții trăiesc foarte bine, chiar dacă mai se ceartă, mai aruncă pietre. Sunt foarte mulți oameni care ar putea să schimbe clasa politică, dar de silă nu o fac. Când a fost Năstase aveam încredere în PSD că se va reforma cu acest ins, de exemplu. A venit Ponta iar atunci am sperat ca acest băiat tânăr va avea o mare șansă. Când a ajuns Sorin Grindeanu am spus că e noroc pe capul nostru de bănățeni, însă a apărut lângă cine nu trebuia”.

Ascuns în transparență nu este singura carte la care scriitorul Robert Șerban a contribuit. „Cartea «Rezist» este una de poezie despre ce s-a întâmplat în iarna acestui an. Dincolo de afectul pe care fiecare dintre texte le scoate în evidență, e o carte de poezie foarte bună, în care sunt 57 de scriitori din generații diferite. A apărut la editura Paralela 45”, a precizat Robert Șerban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.