Școli din Timiș, invitate să se înscrie la un program educațional în...

Școli din Timiș, invitate să se înscrie la un program educațional în cadrul căruia elevii sunt încurajați să creeze un viitor mai bun. Vezi ce proiect derulează Enel

0
DISTRIBUIȚI

playenergy

Școli gimnaziale și licee din întreaga țară sunt invitate să se înscrie la cea de-a XI-a ediție a programului educațional PlayEnergy, organizat de către Enel România. Proiectul își propune să promoveze cunoștințele despre energie prin metode de învățare inteligente și creative. Profesorii au timp să înscrie proiectele în competiție până în luna octombrie a acestui an.

“Suntem onoraţi să anunţăm cea de-a XI-a ediţie a programului educaţional PlayEnergy, întrucât preţuim cu adevărat contribuţia pe care o aduc şcolile şi tinerele generaţii. Tinerii au puterea de a crea o societate mai bună şi mai inteligentă. Aceasta este raţiunea din spatele programului PlayEnergy: împreună cu şcolile şi cu profesorii, încurajăm copiii şi adolescenţii să dea frâu liber energiei lor pozitive şi să creeze un viitor mai bun, bazat pe implicare şi sustenabilitate”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager al Enel în România.

Tema din acest an a programului educațional PlayEnergy este “Eliberează-ți energia!”, iar proiectele participante pot aborda subiecte precum: Eficienţă, Colaborare, Inovaţie, Tehnologie şi Accesibilitate. Se pot înscrie în competiţie şcoli gimnaziale și licee din București, Ilfov, Giurgiu, Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea, Dolj, Prahova, Bacău, Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Galați, Brăila şi Iași.

Pentru a participa, profesorii trebuie să formeze și să coordoneze o echipă de maximum cinci elevi din aceeași etapă de studiu (gimnaziu sau liceu).


Proiectele pot fi realizate în orice tip de format, de la prezentare power point, până la aplicaţii practice sau experimente. Anul acesta, cadrele didactice şi elevii pot descărca gratuit kit-ul PlayEnergy 2017 de pe secţiunea dedicată a site-ului www.enel.ro. Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte. Participanţii pot accesa şi site-ul http://playenergy.enel.com, care este disponibil în toate limbile țărilor participante: acesta este un instrument esențial pentru conectarea claselor implicate în proiect, unde profesorii şi elevii pot găsi, printre altele, materiale educaționale, conținuturi multimedia, jocuri și experimente interactive.

Termenul limită de înscriere a proiectelor în competiție este 10 octombrie, apoi acestea vor intra în etapa de selecție regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care să permită accesul la selecția la nivel național. În cea de-a doua etapă a fazei de jurizare, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele de la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ, pe baza acelorași criterii. Câștigătorii, atât profesori, cât și elevi, precum și instituția pe care o reprezintă, vor primi sponsorizări pentru susţinerea inovaţiei şi echipamente tehnice de ultimă generaţie, în cadrul unei gale ce va avea loc în luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.