Sebastian Răducanu vrea să facă parte din ”valul tânăr” de la conducerea...

Sebastian Răducanu vrea să facă parte din ”valul tânăr” de la conducerea baschetului românesc. Ce spune președintele lui BC Timba despre candidatura la un loc în Biroul Federal

0
DISTRIBUIȚI
Sebastian Răducanu

FR Baschet organizează mâine Adunarea Generală de Alegeri iar Banatul ar putea avea un mandat în noua structură de conducere. Sebastian Răducanu, președintele lui BC Timba Timișoara, candidează la funcția de membru în Biroul Federal la departamentul Alte structuri. Conducătorul ”urșilor” e un militant pentru o legislație clară în sport, una care să schimbe situația financiară precară a cluburilor.

”M-am hotărât să candidez pentru o funcție în Biroul Federal din mai multe motive. Unul dintre acestea e că partea de vest nu mai e reprezentată în Biroul Federal de la regretatul Mircea Albu și cred că înseamnă ceva pentru întreaga mișcare baschetbalistică și zona noastră. Cred că pot să ajut baschetul din zonă din acea poziție. Al doilea motiv e că am văzut per ansamblu o dorință a mai multor oameni tineri să se implice mai mult în tot ce în seamnă baschet românesc. Cred că e un lucru bun și în perspectiva a ce înseamnă Eurobasket 2017 și în perpectiva dezvoltării baschetului”, a declarat Sebastian Răducanu pentru PRESSALERT.ro.

În lupta pentru locul de la Alte structuri ale BF se mai află Petre Brănișteanu și Marius Florinel Marinescu. Pe listă a mai fost și Alina Moanță, dar aceasta va ocupa poziția de vicepreședinte. Zona vestică, una de tradiție în baschet, mai are doar un candidat la aceste alegeri. E vorba de orădeanul Șerban Sere pentru un loc la departamentul Seniori. Tot în această secțiune a dorit să candideze și Ilie Trițoiu, dar managerul general al lui BC Timișoara nu avea dosarul complet.

Președintele lui Timba, implicat la un moment dat și în politică, se bazează în demersul său pe experiența adunată la cârma ”urșilor” – grupare pe care a susținut-o de mai bine de un deceniu, fie că a fost vorba de primul eșalon sau cel secund – precum și pe inițiativele legate de creșterea juniorilor.


”Eu voi reprezenta interesele baschetului românesc, nu personale sau ale unui grup. Eu m-am implicat în baschetul timișorean. Iată că suntem în al 11-lea an în care sunt implicat, atât pe partea de Timba, cât și de juniori, precum și prin susținerea unor sportivi. Fără să dau nume am susținut sportivi de la categoriile de juniori pentru că e foarte complicat să faci performanță”, a mai spus Răducanu. Acesta a subliniat și importanța schimbării legilor care mai mult au blocat sportul în ultimii ani. ”Aici e un lucru unde dacă nu reușim să facem ceva nu ne îndreptăm spre o direcție bună. Legea sportului urgent va trebui adoptată într-un fel sau altul, anumite modificări de coduri fiscale, nu mai avem cum să susținem sportul pe formula actuală. S-a dovedit, nu peste tot și nu înțelegem de ce, dar s-a dovedit în anumite zone că nu poți finanța sportul exclusiv din bani publici. Trebuie găsite formule de finanțare din bani privați, dar numai cu susținerea autorităților se poate realiza”, a conchis Sebastian Răducanu.

Timba, în grafic pentru revenirea pe prima scenă

BC Timba s-a calificat din timp la lupta finală pentru promovarea în Liga Națională. Galben-negrii pregătiți de Bogdan Murărescu nu vor avea aparent o misiune facilă la turneul care decide totul. ”Toate echipele sunt cu pretenții din ce se vede și ce am auzit în ultima perioadă. Mai sunt două meciuri din turneul acesta, le vom aborda așa cum le-am abordat pe toate și vrem ca la turneul final să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Și tactic, tehnico-tactic și fizic. În acest an am avut numeorase ghinioane legate de accidentări. Și în acest an am avut patru accidentări. Pe lângă Mihuți – cu o problemă mai veche, Kovacevic are degetele în atele, iar Boloni și Amedeo Casale, în urma meciului de la Aurel Vlaicu, au amândoi entorsă. Sper să fim apți pentru primul weekend din iunie când e programat turneul final”, a subliniat Sebastian Răducanu.

Pe 14 mai BC Timba joacă pe teren propriu cu Poli Iași, într-un meci de clasament al grupei I-A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.