Sens giratoriu SUSPENDAT la zece metri deasupra căii ferate, la Timişoara. Unde...

Sens giratoriu SUSPENDAT la zece metri deasupra căii ferate, la Timişoara. Unde se va face investiţia CFR

0
DISTRIBUIȚI

Investiţie impresionantă în Timişoara – primarul Nicolae Robu a anunţat că CFR va construi un pasaj suspendat, pentru circulaţia auto. Investiţia se va face într-una din zonele inters circulate din Timişoara şi va asigura fluidizarea traficului.

„Săptămâna trecută am avut discuţii cu proiectanţii aflaţi sub contract cu CFR pentru dublarea liniei de cale ferată în zona municipiului Timişoara. V-am spus atunci că am discutat foarte aplicat şi inclusiv cu descinderi pe teren asupra soluţiilor la intersecţiile dintre calea ferată şi principalele străzi din Timişoara. O să vă mai povestesc şi altă dată ce am convenit cu proiectanţii şi cu reprezentanţii CFR, dar astăzi vreau să vă prezint soluţia pe care am convenit-o pentru pasajul Baader. Acolo vor fi schimbări importante. (…) Revin la intersecţia Baader cu calea ferată.


Acolo va fi un sens giratoriu la zece metri înălţime. E prima dată când vom avea aşa ceva în Timişoara. CFR va face asta şi ne bucurăm să facă. Vom avea trei căi de acces la sensul giratoriu. Pe de o parte se va veni dispre Divizia 9 Cavalerie, pe de altă parte dintre Baader şi de pe Demetriade. Inelul II nu va fi chiar de pe Demetriade, ci de pe noul tronson al Inelulul II. Vom avea trei rampe cu lungimea de 230 de metri fiecare care vor fi incidente la acea giraţie suspendată la zece metri înălţime deasupra căii ferate. Vom câştiga spaţiu şi prin aceea că CFR are grijă să meargă chiar deasupra liniilor de cale ferată, dacă nu chiar aproape de ele, dată fiind înălţimea la care trebuie să se ajungă, deci nu e niciun pericol pentru traficul feroviar. Vom avea benzi de trafic care merg la sol pe direcţiile care nu traversează calea ferată în vederea fludizării cât mai bune a traficului”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte finanţarea, primarul spune că municipalitatea timişoreană ar putea contribui alături de CFR. „O singură limitare există, cea a fondurilor. CFR nu poate estima acum cât va putea acoperi financiar din fondurile pe care le va avea la dispoziţie printr-un proiect cu finanţare europeană. Sursa provenind dintr-o reorientare a unor fonduri de la alte ţinte care nu au putu fi atinse. Am stabilit următorul principiul: ceea ce se face să fie făcut ca lumea, să nu facem concesii, ceea ce poate face CFR şi dacă atinge limita de finanţare atunci preluăm noi municipiul Timişoara. Dar viziunea asupra a ceea ce trebuie să fie pe teren trebuie să fie prezentă în acest proiect”, a mai spus Robu. Lucrările făcute de CFR se vor completa cu cele făcute de municipalitate pentru amenajarea Inelului II de trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.