Sfârșit de săptămână cu razii de amploare în județul Timiș. Câți șoferi...

Sfârșit de săptămână cu razii de amploare în județul Timiș. Câți șoferi beți și drogați au fost prinși și câte sancțiuni au fost date

0
DISTRIBUIȚI

sursa foto: arhiva

Acțiuni de control de amploare în județul Timiș. Polițiștii de la mai multe departamente au efectuat controale în diferite domenii iar sancțiunile nu s-au lăsat așteptate.

A fost un week-end intens pentru polițiștii timișeni și deloc unul liniștit pentru cei care au încălcat legea. Ieri, pe raza județului Timiș, peste 250 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase și intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 22 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. Au fost constatate 4 infracţiuni și aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, dintre care 58 pentru perturbarea ordinii și liniștii publice.

Nici șoferii indisciplinați nu au avut un sfârșit de săptămână în voie.


Sâmbătă spre duminică noaptea, poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice. În urma celor 22 de controale, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere- dintre care 8 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 2 pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive şi una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale- 17 pentru alcool, 47 pentru viteză și 10 pietonilor. Au fost reținute şi 43 de permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool, 6 pentru viteză, 10 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 10 pentru alte abateri, precum și 16 certificate de înmatriculare retrase.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat o acțiune, în urma căreia a fost constatată o infracțiune.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 2 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, aplicând 10 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 166.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.