Timișoara Saracens, succes scontat în fața Politehnicii Iași. Probleme grave de lot...

Timișoara Saracens, succes scontat în fața Politehnicii Iași. Probleme grave de lot pentru oaspeții din Moldova

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens Facebook / Petru Cojocaru

Campioana României a obținut astăzi o victorie facilă în fața Politehnicii Iași la redebutul lui Chester Williams în cadrul clubului bănățean. În ultima rundă a sezonului regulat Timișoara Saracens a câștigat, scor 46-13, în fața unei echipe cu dârzenie moldovenească în ciuda problemelor grave de lot avute. În urma acestui rezultat cele două se vor reîntâlni în lupta pentru un loc în semifinale.

Timișoara Saracens a început ezitant duelul cu Poli Iași. Formație care s-a prezentat doar cu doi oameni pe bancă în Banat.


Ad. Rusu a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 6, dar gazdele au preluat conducerea în urma eseului marcat de Marius Simionescu, chiar un om originar din zona capitalei Moldovei. Fără transformare din partea lui Conache tabela rezistă circa 30 de minute. Mai mult, ieșenii au fost aproape să preia conducerea. Până la urmă gazdele se descătușează pe finalul primei reprize. Sabău culcă balonul în terenul de țintă, aproape de colț iar Conache înscrie din unghi de această dată. Până la urmă scorul avea să fie 24-3 la pauză. Lemnaru și Zaharia reușind încă două eseuri. Cu transformare a aceluiași Conache în cazul primului și punctul bonus asigurat.

După pauză au mai urmat patru eseuri. Stewart, din nou Simionescu, un eseu de penalizare transformat de Conache și Zaharia au ”căscat” diferența. Poli Iași, cu probleme de efectiv pe final, au mai dat replici la 34-3 și 46-8, prin exoticul Moa Atelea reușind să mai contribuie cu zece puncte în contul alb-albaștrilor. Din păcate aceștia au mai pierdut un om pe finalul jocului.

În urma acestui rezultat, mai mult ca sigur cele două echipe se vor revedea peste o săptămână, tot la Timișoara, în barajul pentru semifinale. Fiind greu de crezut că Baia Mare se va împiedica de Dinamo.

Trebuie subliniat că Timișoara Saracens U20 a devenit campioană națională în urma succesului cu 32-28 pe terenul celor de la Tomitanii Constanța la finele acestei săptămâni.

Timișoara Saracens: Taupaki, Sabău, Stemmet, I. Mureșan, Stewart, Morrison, Ianuș (cpt.), Gorcioaia, Simionescu, Lemnaru, Sefanaia, Vl. Popa, Zaharia, Calle Rivas, Conache. Au mai intrat: Rădoi, Stewart, Hunt, Maarman, Halalilo, Tătăruș, Iștoc, S. Ionescu, Iftimiciuc. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.