Tractoare inteligente, concurs de echitație și mici meșteșugari, la expoziția Banat Agralim....

Tractoare inteligente, concurs de echitație și mici meșteșugari, la expoziția Banat Agralim. Când are loc evenimentul de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Agricultori din întreaga țară sunt așteptați, la sfârșitul lunii mai, la Timișoara. Universitatea de Agronomie în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o nouă ediție a expoziției internaționale Banat Agralim. Cei care trec pragul evenimentului organizat în perioada 26 – 28 mai, în campusul universității, vor putea participa, printre altele, la demonstrații “în câmp” cu mașini și utilaje agricole sau workshop-uri cu tematică specifică. De asemenea, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin, iar mici meșteșugari își vor expune produsele tradiționale.

“Manifestarea vizează promovarea și evidențierea performanțelor din domeniile de competență ale universității, respectiv: producția vegetală, producția animalieră, siguranța și securitatea alimentară, procesarea și valorificarea producțiilor agroalimentare, inginerie-proiectare, amenajare și întreținere parcuri și spații verzi, dezvoltarea durabilă, conservarea mediului și a biodiversității”, comunică organizatorii Banat Agralim.

Expoziția este structurată pe șase sectoare: agricultură, horticultură și silvicultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, cinegetică și cercetare-inovare-extensie universitară-finanțare.


Programul expoziției cuprinde și mai multe prezentări pentru publicul interesat. Și anume, se va vorbi despre tehnica de ultimă generație pentru protecția plantelor, prelucrarea solului și reglarea nivelului de apă din sol, tractoare inteligente, productivitatea ovinelor sau despre agricultura ecologică și îngrășământul organic.

În cadrul expoziției Banat Agralim au loc și spectacole folclorice. Sâmbătă, 27 mai, este sărbătorită “Ziua Calului”, fiind prezentate rase de cai și au loc demonstrații de echitație, probe de obstacole și demonstrații cu atelaje. Duminică, 28 mai, în ultima zi a expoziției, sunt prezentate rase de câini, are loc un gastroshow și o expoziție de artă culinară, precum și extragerea tombolei Banat Agralim 2017.

La expoziție avem firme mari, firme mijlocii, dar și mici meșteșugari. Nu a fost ușor să atragem firmele mari, pentru că există mentalitatea de a merge spre expozițiile din Cluj-Napoca sau București. Sunt la expoziție și foarte multe firme mari, dar nu le avem pe toate. Numărul expozanților este dublă față de anul trecut”, a declarat, astăzi, Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș.

La deschiderea expoziției, programată să aibă loc vineri, 26 mai, la ora 10.00, este așteptat să participe și ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.