Ultima modă la Primăria Timişoara: muşcate de 20.000 de euro montate la...

Ultima modă la Primăria Timişoara: muşcate de 20.000 de euro montate la ferestre de unde pică tencuiala UPDATE Cum a rezolvat problema administrația Robu

0
DISTRIBUIȚI

Muşcate de 20.000 de euro montate la marginea unor geamuri încadrate de pereţi sparţi – este ultima modă la Primăria Timişoara. S-au scurs aproape trei săptămâni de când covorul roşu pe care au trecut actori şi regizori celebri – ce au luat parte la Gala UNITER care s-a ţinut la Timişoara – a fost pus direct pe pământ. O parte din pavajul din faţa Operei din Timişoara era distrus, însă situaţia nu a fost observată la timp de autorităţile locale. Chiar dacă groapa a fost astupată cu celeritate după ce PRESSALERT.ro a semnalat situaţia, metoda este încă păstrată.

De curând, la geamurile Primăriei Timişoara au apărut ghivece cu muşcate decorative. Municipalitatea a plătit 20.000 de euro din banii timişorenilor pentru ca vreme de şase luni să aibă flori la geam. Clădirea de pe strada C. D. Loga ar avea însă nevoie și de reparaţii, pentru ca florile să nu creeze notă discordantă cu spărturile din pereţi. Mai exact, la intrarea din spate, jardiniera cu flori a fost montată între două spărturi care încadrează fereastra, fără ca vreun angajat din primărie să semnaleze situaţia care nu face cinste unui sediu de primărie. Contractul fost semnat în 28 martie 2017 între primărie şi firma SC Regalia Red SRL, cu sediul în Timiş, localitatea Beregsău Mic, şi are o valabilitate de şase luni, începând cu ordinul de începere. Suma plătită pentru dotarea geamurilor primăriei cu jardiniere cu muşcate şi îngrijirea plantelor este de 74.460 de lei.

„Municipiul Timișoara dorește achiziționarea de jardiniere pline cu plante ornamentale (mușcate curgătoare) pentru ferestrele de la clădirea Primăriei Timișoara.


Serviciile specifice de întreținere în perioada de vegetație: udat, fertilizat, tratamente fitosanitare, eliminarea florilor trecute, completarea amestecului nutritiv vor fi efectuate începând din luna mai până în luna noiembrie inclusiv în funcție de cerințele biologice plantelor și de condițiile atmosferice. În acest sens se dorește atribuirea unui contract de furnizare de produse și prestare de servicii având ca obiect următoarele: plante florile pedente mușcate curgătoare 2.700 de bucăți, substrat nutritiv 4.200 kg, servicii de amenajare și întreținere jardiniere cu tăviță. Cele 500 de jardiniere care vor fi amplasate la ferestrele clădirii Primăriei Timișoara vor conține câte șase bucăți de mușcate în jardiniere de 0.60 m și patru bucăți mușcate în jardiniere de ,45 m. Jardinierele trebuie să fie amenajate cu plante bogat ramificate, înflorite și cu o stare fitonsanitară bună. Furnizorul va prezenta ca model o jardinieră cu patru mușcate. Mușcatele vor fi cu inflorescențe de culoare roșie, cu înflorire continuă pe toată perioada de vegetație”, se arăta în caietul de sarcini ataşat anunţului prin care primăria căuta o firmă care să furnizeze muşcate.

UPDATE La câteva ore după publicarea articolului, administrația Robu a găsit o soluție pentru a remedia situația – au fost aduși doi brăduți care să mascheze găurile din pereți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.