FORMALITATE Timișoara are fete de A1. UVT Agroland și ”U” Cluj au...

FORMALITATE Timișoara are fete de A1. UVT Agroland și ”U” Cluj au promovat înainte de meciul direct din cadrul turneului Final Four GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
UVT Agroland a promovat pe prima scenă

UVT Agroland Timișoara a obținut accesul în primul eșalon voleibalistic al țării. Fetele pregătite de Bogdan Paul nu au avut probleme în jocurile cu Rapid și CSM Focșani, ambele câștigate în trei seturi. Iar cum ”U” Cluj a obținut același rezultat (3-0) în primele două meciuri ale turneului final de promovare din Sala ”Constantin Jude”, ardelencele și bănățencele merg braț la braț în Divizia A1 feminină.

Adelina Ungureanu și compania și-au îndeplinit obiectivul mult așteptat. În al treilea an Agroland a reușit promovarea, dar a făcut-o rapid – în primele două zile de turneu în ”Olimpia”. Mai întâi, ieri U Cluj și Agro au trecut de Focșani, respectiv Rapid. Ardelencele au repetat scorul ”la modă”, 3-0, și contra bucureștencelor astăzi mai devreme. Iar mănușa a fost aruncată gazdelor.

UVT Agroland a avut emoții doar câteva minute. Focșănencele au revenit la 8-8 în setul 1, dar apoi direcția a fost clară. 25-15 a fost rezultatul de 1-0 la general, pentru ca setul 2 să se desfășoare după coordonate asemănătoare: 25-12 după ce la început a fost un echilibru fragil (6-6). Setul 3 nu putea avea nici el alt deznodământ. 25-12 și un 3-0 care asigură obiectivul înainte de termen.

Mâine, de la 12.30 UVT Agroland și U Cluj se întâlnesc astfel într-un duel de palmares.


Ambele vor începe sezonul următor pe prima scenă. Acolo unde se mai află și timișeana CSM Lugoj.

UVT Agroland Timișoara: Adelina Ungureanu, Sophie Godfrey, Adriana Melniciuc, Diana Balintoni, Mihaela Ozun, Daria Popa Calotă, Petruța Orlandea, Andrea Lakovic, Larisa Vasilică, Bianca Pașca, Daniela Lupescu, Doina Cojocaru.

”Mă bucur foarte tare și nu e prima dată, că sunt din Timișoara și m-am întors la această trupă minunată. Am luat-o de la zero, sper ca în anii următori să avem rezultate cât mai bune”, a spus timișoreanca Daniela Lupescu.

”Ne-am comportat ca o echipă de primă ligă. E la fel de importantă promovarea ca și medalia din Cupa Challenge. Îmi doresc să fim la fel de unite, să arătăm că putem cu o echipă echilibrată să realizăm performanță și în Divizia A”, a fost reacția Mihaelei Ozun.

Tehnicianul lui ”Agro” a anticipat că echipa sa și Clujul vor promova. ”Îmi doresc un proiect de lungă durată cu Agroland. E frumos că în decurs de un an calendaristic am reușit două promovări în această sală. Recunosc că ultima e cea mai frumoasă. A fost nu neapărat mult mai ușor decât m-am așteptat, am preconizat, îmi dau seama de valoarea echipelor. Am apreciat de la început că noi și Clujul vom avea primele șanse. Așa s-a dovedit, deși U nu a putut folosi prima ridicătoare, reușește să promoveze alături de noi. Ne-am dorit să nu pierdem niciun meci în această ligă. Urmează cea mai grea perioadă, acum începe greul, începem să ne organizăm cu adevărat pentru prima ligă, ne rezolvăm problemele de infrastructură și să începem campania de transferuri acolo unde e cazul, unde suntem deficitari”, a declarat Bogdan Paul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.