UVT Agroland Timișoara, mare FAVORITĂ în turneul de promovare de acasă. Propunere...

UVT Agroland Timișoara, mare FAVORITĂ în turneul de promovare de acasă. Propunere inedită pentru autorități în legătură cu o nouă sală de sport

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Paul și Horia Cardoș

Sala ”Constantin Jude” va fi în weekend gazda turneului de promovare în Divizia A1 la volei femnin. UVT Agroland Timișoara e mare favorită după ce în edițiile trecute a cedat în baraj cu o echipă mai tânără. Accesul trupei de pe Bega în elită ridică însă din nou și problema infrastructurii sportive precare din Capitala Banatului.

UVT Agroland a ajuns pentru a treia oară la rând la barajul de promovare. De această dată, cu o echipă mult mai puternică, timișorencele pleacă cu prima șansă în barajul care se va disputa chiar în ”Olimpia”. În următoarele trei zile câștigătoarea seriei vestice se va duela cu ”U” Cluj, Rapid și CSM Focșani pentru cele două locuri care duc în elită. ”Sperăm că ultima oară participăm la baraj. Suntem mult mai bine pregătiți. Ne-am învechit și noi, eu personal. Avem ingredientele necesare. Suntem nerăbdători să începem jocurile, să arătăm iubitorilor voleiului că am petrecut acest an cu folos. Avem un antrrenor cu 14 ani de experiență în prima divizie, jucătoare de lot național și altele cu mare experiență. Acest an a fost folosit de noi să ne pregătim operațiunile în afara terenului, cu o echipă sudată și valoroasă”, a declarat Horia Cardoș, președintele Agroland.

”Suntem bucuroși că suntem parteneri cu echipa de volei Agroland. Pot să spun că am urmărit activitatea echipei, credem că Timișoara merită și avem ocazia să demonstrăm că merită în prima divizie. Și echipa masculină se va lupta pentru baraj. Și eu sunt foarte încrezător de această dată”, a spus și Adrian Nagel, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT.

Bogdan Paul și-a urmărit adversarele din A2 est și consideră că cele două vestice sunt mai puternice. ”Timișoara e un loc care m-a primit teribil de bine. Nu sunt străin de zona Banatului, Timișoara îmi e un oraș drag… E pentru prima dată când am antrenat în eșalonul secund, a fost o provocare frumoasă, m-am alăturat unui proiect frumos, ce s-a întâmplat aici e din punctul meu de vedere un proiect aproape unic. Emulație, chiar și colaborare cu organismele Locale, administrative. Mulțumim UVT pentru sprijinul infrastructural. E un sprijin extrem de important… Echipa noastră și U Cluj sunt favorite. Experiența însă mă trage de mânecă și am învățat că nici un adversar nu trebuie subestimat.


Noi jucăm acum soarta unui întreg campionat. De pomană am câștigat dacă nu valorificăm în aceste zile experiența acumulată. Eu cred că ne putem califica fără probleme. Dar poți să prinzi o zi proastă, un joc ușor să se transforme într-un meci greu. Și chiar să și pierzi un meci și apoi să ai presiune a doua zi. Noi trebuie să jucăm fiecare punct ca și cum ar fi ultimul. E o finală și fiecare meci trebuie tratat serios”, a concluzionat antrenorul care anul trecut pleca victorios cu Piteștiul din barajul disputat tot în Sala ”Constantin Jude”.

Prima partidă a turneului de promovare va fi mâine de la ora 16.30 în Sala ”Constantin Jude”. Programul meciurilor va fi stabilit în această seară prin tragere la sorți.

O sală de urgență

Cu atâtea proiecte grandioase, fără finalizare, Timișoara suferă cumplit la capitolul baze sportive, pe acest fond însă au apărut tot mai multe proiecte și multe echipe visează să se bată la cupele europene. Cu o sală Polivalentă mică a Politehnicii rămasă în pană, cu proiectul viitor de la Giroc, mândria Banatului stă tot în bătrâna ”Olimpia”, unde se va desfășura și acest turneu de promovare între 12 și 14 mai. Horia Cardoș a vorbit azi o idee nouă legată de infrastructură: o sală mai mică, de circa 1.000 de locuri, construită în regim de urgență de Primărie. ”Cred că autoritățile ar trebui să construiască o sală de la zero. Din fonduri proprii, să nu susțină doar declarativ sportul… Dacă vor fi 7-8 echipe de primă ligă va fi imposibil să găsim poziții de antrenament… Treaba noastră e să promovăm în prima divizie și să punem probleme autorităților. Realist, într-un an și jumătate nu va fi… o sală gata”, a conchis Cardoș. În acest moment, pe lângă SCM Poli, BC SCM Timișoara și Informatica, în prima ligă ar putea ajunge SCM Timișoara (baschet, fete), CS UVT (volei, băieți), Timba și bineînțeles UVT Agroland.

O soluție de avarie, dar doar din toamnă, ar putea fi sala Univ. de Vest de lângă Facultatea de Arte, dar aceasta nu are o capacitate mare. Momentan principala problemă e suprafața de joc, incompatibilă cu sportul de performanță. Conducerea UVT nu avea voie să facă schimbări timp de doi ani de zile deoarece a fost o investiție a CNI cu fonduri europene. ”În toamnă expiră termenul, am făcut o solicitare către Ministerul Educației să ne susțină pentru schimbarea suprafeței. Demersurile sunt dificile, încadrarea în SEAP, caietul de sarcini… Sperăm ca până în toamnă să facem demersuri și să obținem finanțare”, a precizat Adrian Nagel. Pentru acel teren există aprobarea federației, dar parchetul pune practic sănătatea jucătoarelor în pericol.

UPDATE Programul turneului

Vineri, 12 mai
16:30 Universitatea Cluj – CSM Focșani
19:00 UVT Agroland – Rapid București

Sâmbătă, 13 mai
16:30 Rapid București – Universitatea Cluj
19:00 UVT Agroland – CSM Focșani

Duminică, 14 mai
12:30 UVT Agroland – Universitatea Cluj
14:30 Rapid București – CSM Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.